Nepoznati lopov provalio je proteklog vikenda u zagrebačku mjenjačnicu "Colosseum" u Vlaškoj ulici i ukrao nekoliko milijuna kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija. Kažu da je, s obzirom na iznos ukradenog novca, riječ o jednoj od najvećih pljački posljednjih godina.


Provalnik je obio podrumska vrata i onesposobio dojavne uređaje te, kako kažu u policiji, prikladnim alatom napravio otvor na podu kroz koji se provukao i ušao u mjenjačnicu. 

Vezani članci Dubrovačka policija razbila lanac preprodaje kokaina Snimljena noćna akcija: Dubrovačka policija razbila lanac preprodaje kokaina, podignute kaznene prijave Novčanice Oceanovih sedam: Prevarama podebljale bankovni račun za nekoliko milijuna kuna

Potom je djelomice ispremetao stvari te iz blagajne ukrao novac.

Neslužbeno se doznaje da je provalnik nestao s plijenom od gotovo tri milijuna kuna.

Budući da se izvana nisu mogli vidjeti tragovi provale, krađa je otkrivena tek jučer ujutro, prvog radnog dana nakon kobnog vikenda.

Policija radi istrage nije željela otkriti pojedinosti provale. Opljačkana mjenjačnica se nalazi na križanju Vončinine i Vlaške ulice, a u vlasništvu je 57-godišnjeg Milana Mlakara.

Mediji nagađaju da je riječ o više provalnika i pomno isplaniranoj pljački kakvih je lani u Hrvatskoj zabilježeno više od stotinu u Hrvatskoj.