Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISPOVIJEST ZADRANKE

"Vrijeđao me, prijetio silovanjem i ubojstvom, a od policije je dobio samo upozorenje!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se požalila na maltretiranje, dobila je otkaz. "Tjedan dana nakon što je maltretiranje počelo obratila sam se šefu i šefici za pomoć. Uopće me nisu doživljavali, a njega su branili govoreći da sam sve preuveličala, čak i izmislila. Tko bi normalan ovo izmislio?"

Mlada Zadranka, djelatnica jedne tamošnje autopraonice, mjesecima je na poslu proživljavala pravi pakao. Ondje je radila od 2013. godine i sve je bilo u redu dok nije dobila novog kolegu. Nedugo nakon što je taj 24-godišnjak počeo raditi, krenulo je zlostavljanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićen 66-godišnjak Majka 11-godišnjakinje iz Zadra otkrila: "Moja djevojčica je tri mjeseca zlostavljana" Ilustracija Nasilje u susjedstvu Muškarac zlostavljao djevojku, poruka njegove majke je šokirala

Sustavno ju je vrijeđao te prijetio silovanjem i ubojstvom pa je svakog danas s posla odlazila u suzama. Zbog pretrpljenog stresa dijagnosticiran joj je i poremećaj u radu štitnjače. Kolegu je prijavila PU zadarskoj, no ni više od godinu dana kasnije, kako tvrdi, ništa nije poduzeto. U vrijeme kad je davala iskaz, krajem studenog 2015. godine, naglasila je da protiv njega želi podići kaznenu prijavu, no on je dobio samo – upozorenje, piše Antena Zadar.

"Ne znam zašto sam mu ja bila meta. Svaki dan sam trpjela ponižavanja, uvrede, govorio mi je da sam kurva, drolja, prijetio silovanjem, a situacija je eskalirala do toga da me je svake večeri nakon posla kući pratila mama. Prijetio mi je ubojstvom, a jedne večeri je nakon smjene išao za mnom do moje kuće", priča ova Zadranka.

Nakon što se požalila na maltretiranje, dobila je otkaz. "Tjedan dana nakon što je maltretiranje počelo obratila sam se šefu i šefici za pomoć. Uopće me nisu doživljavali, a njega su branili govoreći da sam sve preuveličala, čak i izmislila. Tko bi normalan ovo izmislio? Naposljetku sam dobila otkaz iako sam radila i prekovremene sate tijekom kojih sam odrađivala i posao kolege koji me zlostavljao, a koji je radno vrijeme, umjesto u autopraonici, provodio u obližnjem kafiću", priča djevojka.

"Bila sam jasna kada sam rekla da želim podići kaznenu prijavu protiv njega, no ništa takvo se nije dogodilo. Što meni znači da je on dobio upozorenje? Kakva je to mjera? Htjela sam da bude procesuiran zbog svega što sam proživjela", priča ova 24-godišnjakinja. Nedavno je u pratnji majke otišla u Općinsko državno odvjetništvo i ponovno dala iskaz.

Iz PU zadarske rekli su kako ona nije htjela podići kaznenu prijavu, već samo da kolega bude upozoren, što je ona izričito zanijekala.

"Svaki dan sam kćerku koja ima 24 godine pratila doma nakon posla. Stradalo joj je zdravlje, psihičko i fizičko. Pa je li normalno da vam dijete s posla dolazi u suzama, ne jede, ne spava i živi u strahu? Mora li doći do tragedije da bi netko reagirao?", upitala se majka mlade Zadranke.

Podsjetimo, nedavno je objavljeno kako je svaka treća žena u EU-u doživjela neki oblik rodno uvjetovanog nasilja - žene su izložene fizičkom nasilju, seksualnom i gospodarskom iskorištavanju, zlostavljanju na ulici ili radnom mjestu, zlostavljanju putem interneta ili tijekom sportskih aktivnosti, silovanju, sakaćenju ili prisiljavanju na brak. 

Nadalje, po podacima MUP-a lani su njima bliske osobe ubile čak 15 žena. Godinu ranije ubijeno ih je 12.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene