Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi na slobodi

I Slaven Žužul izašao iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon četvorke iz HAC-a i Slaven Žužul iz Skladgradnje izašao je na slobodu.

Slavenu Žužulu, vlasniku Skladgradnje, ukinut je pritvor. Napustio je Remetinec i tako se na slobodi priključio u utorak oslobođenoj HAC-ovoj četvorci osumnjičenoj da su Skladgradnji preplatili bojenje tunela. Sudac istrage Ratko Ščekić prihvatio je prijedlog tužiteljstva o proširenju istraga na Žužula zbog neplaćanja poreza čime je država oštećena za 7 milijuna kuna. No, smatra da nema osnova po kojima bi Žužul mogao ostati u pritvoru nakon današnjeg saslušanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati Slika nije dostupna Sukob odvjetnika 'Madunić je na svoju ruku ponudio jamčevinu za Žužula'

'Ne mogu ništa reći zbog istrage. Nisam kriv i sve ću reći na sudu', rekao je Žužul našoj ekipi. 

Nakon što su ispitani svi svjedoci sudac je iz pritvora u utorak pustio četvorku osumnjičenu za malverzacije u HAC-u. Ispitivanjem svih predloženih svjedoka nestao je razlog za pritvor bivšem predsjedniku i članu Uprave HAC-a Jurici Prskalu i Mariju Lovrinčeviću, direktoru Sektora za građenje Goranu Legcu, glavnom inženjeru projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željku Kandžiji. Četvorka je osumnjičena da je državni proračun oštetila za 22 milijuna kuna. Nakon što su ispitani svi svjedoci sudac je zaključio kako nema razloga za daljnim zadržavanjem osumnjičenih u pritvoru. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene