Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska policija u suradnji sa španjolskim kolegama razbila je međunarodni lanac prostitucije.


Uhićeno je sedam hrvatskih državljana, od kojih je šest muškaraca i jedna žena. Policija sumnja da su vrbovali djevojke iz Hrvatske, Srbije, Bugarske i Moldavije i obećavali im posao u Španjolskoj, u ugostiteljstvu.

Vezani članci Probila zaštitnu ogradu i upala automobilom u jamu na gradilištu Automobilom probila ogradu i upala u nekoliko metara duboku jamu na gradilištu osječke bolnice Lijepe kriminalke (Foto: Instagram/mugshawtyss) Ne sudite knjigu prema koricama: Ove ljepotice imaju policijski dosje, a za to postoji i dokaz

Među prevarenim djevojkama tri su hrvatske državljanke, iz Međimurja i iz Koprivnice. Obećani posao u ugostiteljstvu zapravo je bila ulična prostitucija. Djevojke su natjerane na pružanje seksualnih usluga u automobilu, a sve se odvijalo pod nadzorom svodnika.

Za svoje usluge dobivale su od 20 do 100 eura, a 70 posto zarade morale su dati svodniku. Ako bi odbile prostituiranje, djevojke su bile izložene svakodnevnom psihičkom i fizičkom nasilju.

Dio uhićenja dogodio se krajem 2011. godine u Španjolskoj, dok su se u Hrvatskoj uhićenja odvijala početkom ovog tjedna. Uhićeni su u pritvoru, a djevojke na sigurnom, potvrdila je policija. Prateći osumnjičene, u klopku su upala i dvojica policajaca iz Međimurske županije koji su vadili podatke iz sistema MUP-a i prosljeđivali ih jednom od uhićenih.

Kriminalna grupa osim prostitucije, bavila se i prodajom droge, a osumnjičeni su i za niz provala.