Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Hicima iz automatske puške usmrtio srpskog civila?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko Županijsko državno odvjetništvoje pred sudom podiglo optužnicu protiv 60-godišnjeg hrvatskog državljanina Veljka Marića zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Optužen je da je, protivno odredbama međunarodnog ratnog i humanitarnog prava, 31. listopada 1991. u Rastovac, u općini Grubišno Polje, ušao u kuću tada 66-godišnjeg civila Petra Slijepčevića i usmrtio ga hicima iz automatske puške. U priopćenju za javnost, u kojem se navode samo inicijali okrivljenika, kaže se da je to kazneno djelo počinio kao pripadnik Zbora narodne garde tijekom oružanog sukoba s dijelom lokalnog srpskog stanovništva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Terete ih za ratne zločine Dodik podržava Srbiju u kaznenom progonu hrvatskih pilota: "Svi trebaju odgovarati..." Slika nije dostupna Obustavljen postupak protiv Mile Novakovića

>> Traži se istraga protiv Veljka Marića za ratni zločin u Grubišnom Polju

Protiv okrivljenika je određen pritvor zbog posebno teških okolnosti pod kojima je djelo počinjeno. Za to kazneno djelo ratnog zločina Veljku Mariću sudi se u Beogradu, gdje je i pritovren. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene