Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Banja Luka

Uoči početka suđenja za ubojstvo Pukanića predao se B. Gudurić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noćas se u Banja Luci predao jedini osumnjičeni za ubojstvo Pukanića koji je još bio u bijegu.

  U Banjoj Luci se, prema neslužbenim informacijama, policiji se sam predao Bojan Gudurić. No, u Ravnataljestvu policije službenu potvrdu te informacije još nemaju. 'Službeno još nismo ništa dobili', rekao je za Dnevnik.hr načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec. No, vijest je zato potvrdila policija Republike Srpske. '29-godišnji muškarac sinoć u 20 sati u pratnji svog odvjetnika došao je u policijsku stanicu u Banjoj Luci nakon čega je lišen slobode temeljem međunarodne tjeralice koju je za njim raspisala RH, a u svezi kaznenog djela ubojstva', rekla je za Dnevnik.hr glasnogovornica banjolučke policije Gospa Arsenijević te je dodala kako ranije nije bilo nikakvih naznaka da bi do predaje moglo doći. Za Gudurićem je, inače, hrvatska policija raspisala nagradu od 100.000 kuna koje daje za svaku informaciju koja može dovesti do njegova uhićenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministar pravosuđa odlučuje Odluka o Gudurićevom izručenju još nije donešena Slika nije dostupna Ubojstvo Ive Pukanića Luka i Robert Matanić na sudu

No, u hrvatskom Ravnataljstvu policije nisu službeno željeli potvrditi informaciju o Gudurićevoj predaji, vijest je to koju je potvrdila i policija Republike Srpske. '29-godišnji muškarac sinoć u 20 sati u pratnji svog odvjetnika došao je u policijsku stanicu u Banjoj Luci nakon čega je lišen slobode temeljem međunarodne tjeralice koju je za njim raspisala RH, a u svezi  kaznenog djela ubojstva', rekla je za Dnevnik.hr glasnogovornica banjolučke policije Gospa Arsenijević te je dodala kako ranije nije bilo nikakvih naznaka da bi do predaje moglo doći. Za Gudurićem je, inače, hrvatska policija raspisala nagradu od 100.000 kuna koje daje za svaku informaciju koja može dovesti do njegova uhićenja.

 

>> Milovanoviću i Guduriću će se suditi u odsustvu

Policija sumnja da je upravo Bojan Gudurić prebacio eksplozivnu napravu u Hrvatsku, kojom je izvršen atentat na Pukanića i koja je sastavljena u Novom Sadu. Gudurić je otprije poznat kriminalac koji je sudjelovao u više pljački u Vojvodini. Sve do Pukanićeva ubojstva, policiji je bilo manje poznato da je Gudurić stručnjak za eksploziv.

Još se ne zna točno koju je ulogu Bojan Gudurić imao u organizaciji Pukanićeva ubojstva, no informacija da je upravo preko njega eksploziv došao u Zagreb, procjenjivalo se, navodi na zaključak da je njegov značaj bio velik iako nije poznato je li i sam sudjelovao u atentatu. Suđenje za atentat na Ivu Pukanića uz velike mjere osiguranja počinje sutra, na zagrebačkom Županijskom sudu. Za ubojstvo Pukanića i njegovog kolege Franjića osumnjičeni su Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene