Branko Šerić, Filip Zavadlav
Branko Šerić, Filip Zavadlav Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Filip Zavadlav, kojeg se tereti za trostruko ubojstvo u Splitu, videolinkom je iznio svoju obranu iz zatvorske bolnice u Svetošimunskoj.


Filip Zavadlav iznio je svoju obranu uz prisustvo svog odvjetnika Branka Šerića iz zatvorske bolnice u Svetošimunskoj cesti, a ispitivao ga je tužitelj Žarko Štrbac iz zgrade Županijskog državnog odvjetništva u Splitu. 

Vezani članci Filip Zavadlav Provjereno istražilo pozadinu masakra u Splitu: Kako je Filip Zavadlav od zlostavljanog dječaka postao trostruki ubojica Marcela Sunara, stanodavka trostrukog ubojice iz Splita Stanodavka ubojice iz Splita: "Dan prije samo je sjedio. Nije ništa rekao, pojeo je jogurt i pecivo i buljio u prazno"

"On se prvi put očitovao o ovome što mu se stavlja na teret. Iznio je svoju obranu, odnosno branio se šutnjom", rekao nam je Šerić. 

Ovo je ujedno bilo i posljednje ispitivanje u istrazi koja je ovim činom završena te se sada čeka podizanje optužnice. 

Zavadlava se sumnjiči da je 11. siječnja u Splitu iz bezobzirne osvete počinio trostruko ubojstvo Marina Ožića Paića (25), Marina Bobana (25) i Jurice Torlaka (37).

Ubojica je te subote oko 15:30 na Šperunu iz torbe koju je odložio na kamenu klupu izvadio AK-47 te iz blizine ispalio rafal u Marina Bobana, koji je vozio Yamahu XT.

Meci su ga pogodili u prsa i nanijeli mu ozljede od kojih je na mjestu preminuo. Iza njega je na motociklu bio Jurica Torlak, kojeg su hici ranili. Pao je s motorom, uspio se dignuti i otrčati prema Senjskoj ulici. Uspio je preživjeti do dolaska u bolnicu. U Radmilovićevoj ulici s leđa je s dva metka pogođen Marin Ožić Paić na motociklu Suzuki Burgman. Na mjestu zločina nađeno je 36 čahura.