Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kritizirao Koradea, a onda zamalo učinio isto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danijel Škorak, 41-godišnji razvojačeni branitelj koji je pucao na svoje susjede pa se raznio u njihovoj kući, nedavno je nakon masakra oštro kritizirao umirovljenog generala Ivana Koradea da je svojim činom osramotio sve branitelje. A onda je nekoliko tjedana kasnije umalo učinio isto.

Naša je novinarska ekipa razgovarala s Ivanom i Stjepanom Kolenkom čiju je kuću zajedno sa sobom razornim eksplozivom u zrak dignuo 41-godišnji Danijel Škorak. Prije toga pucao je i na njih.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Slika nije dostupna Ubio psa i mačku, ranio susjeda pa se raznio u njegovoj kući

- Čuo sam pucnjeve dolje kod njegove kuće u nekoliko navrata i izašao sam van vidjeti što se događa. Nešto kasnije došao je tu gore na motoru. Otraga je imao nekakvu kutiju, paketić, to je valjda bio eksploziv. S nekim je malo niže na cesti razgovarao, a onda se obratio meni, priča 79-godišnji vlasnik kuće Ivan Kolenko.

>> Ubio psa i mačku, ranio susjeda pa se raznio u njegovoj kući

Kolenko kaže kako mu se požalio da je čovjeka zamolio da mu pomogne obaviti neki posao, no da ovaj neće.

- Rekao sam mu da je nedjelja pa se čovjeku ne radi, da je to tako, opisuje Kolenko.

No, tada je počela strava.

- Dignuo je oružje, a ja sam se sakrio iza automobila kada je zapucao. Vikao sam da što sam mu ja kriv, a onda sam pobjegao više gore.

Ivanova supruga u tim trenucima nije bila kod kuće. No, kod kuće je bio 39-godišnji sin Branko. Ivan je čuo pucanj u kući i bio je siguran da mu je napadač ubio sina.

- Mislio sam da je gotovo kad sam čuo pucanj. No, ubrzo nakon toga Branko je istrčao iz kuće te smo pobjegli, opisuje otac.

Branko je čudom ostao živ.

- Izašao sam iz sobe u hodnik kad sam čuo pucnjavu. On je ušao u kuću i pucao u mene, iz nekakvog oružja ručne izrade, sačmarica nekakva. Dva su zrna išla u prema mojoj glavi, jedno me pogodilo, opisuje stravične trenutke Branko, koji kaže kako nikad nije imao nikakvih sukoba sa Škorakom.

Isto tvrdi i otac Ivan, koji ipak kaže kako je Škorak još prije nekoliko godina, također, kako kaže, bezrazložno, došao u alkoholiziranom stanju do njihove kuće s vatrenim oružjem u rukama.

- Ja sam to prijavio policiji, no rekli su mi da je to privatna stvar i da dignem privatnu tužbu.

Otac i sin pobjegli su na susjedno brdo i od tamo pozvali policiju.

Kuća je odletjela u zrak 10-15 minuta nakon što me otjerao iz kuće, kaže Branko Kolenko.

Inače, policijski službenici izvukli su tijelo iz obiteljske kuće u Vulišincu pokraj Lepoglave, iz koje je prije dva dana odjeknula eksplozija te sada slijedi postupak identifikacije, izvijestila je jučer varaždinska policija.

Ulazak u kuću policijskim službenicima omogućen je jučer nakon što je bagerom srušen dio kuće jer je zbog eksplozije njezina statika bila narušena. Uzeti su i uzorci kako bi se utvrdila vrsta eksploziva.

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da se aktiviranjem nepoznate eksplozivne naprave jedna osoba preksinoć ubila u kući u Vulišincu, nakon što je hicima iz pištolja ranila drugu osobu.

Glasnogovornica PU varaždinske Vanessa Kremenić rekla je da policija neće iznositi druge okolnosti dok se ne utvrdi identitet stradale osobe. Tako nije mogla potvrditi ni odbaciti medijske napise da je bombu aktivirao Danijel Škorak (41) u kući svojeg susjeda Ivana Kolenka (79) čijeg je sina Branka (39) prije toga ranio u glavu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene