Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubio psa i mačku, ranio susjeda pa se raznio u njegovoj kući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksploziji kuće sinoć oko 19 sati kojoj je, prema neslužbenim informacijama, prethodila pucnjava po selu Vulišinec kraj Lepoglave, smrtno je stradao Danijel Škorak. On je prvo ubio psa i mačku, potom pucao u susjeda te se raznio u njegovoj kući točno kada je na mjesto događanja stigla policija.

Istražni sudac na terenu, Igor Pavlic, rekao nam je sinoć kako ne može potvrditi informacije o prethodnoj pucnjavi, ali potvrdio je smrtno stradanje jedne osobe u eksploziji.

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićen muškarac Pucao je po gradu uz hrvatsku granicu, a onda i na policiju: Mjesto je bilo pod opsadom do dugo u noć Ilustracija Akcija u Brežicama Drama u blizini granice: Muškarac pucao po gradu pa se naoružan sakrio u kuću

No, neslužbeno doznajemo da se radi o 41-godišnjem Danijelu Škoraku, inače razvojačenom branitelju koji se borio i u Vukovaru, a koji je sinoć prvo ubio svojeg psa i mačku, a zatim je naoružan bombama, eksplozivom (navodno se radi o razornom C 4) i pištoljem krenuo prema kući susjeda te počeo ukućane tjerati van. 

Jedan od ukućana, sin vlasnika kuće, 39-godišnji Branko Kolenak, nije ga poslušao pa je u njega pucao. Doznajemo da je Kolenak lakše ranjen, metak mu je okrznuo čelo. 

Nakon toga kuću je raznio, a u eksploziji je i sam poginuo.

Doznajemo da je policiju pozvala Škorakova kćer nakon što je ubio psa i mačku, a kuća je odletjela u zrak točno u trenucima kada su se na licu mjesta pojavili prvi pripadnici policijskih snaga.

Jedan od susjeda i očevidaca događanja rekao nam je u telefonskom razgovoru da je preminuli bio u zavadi s ranjenim muškarcem, no doznajemo da je u sličnim odnosima bio sa cijelim selom te da je posljednjih dana mnogo pio, zbog čega je nedavno i primljen u bolnicu u Klenovniku, gdje mu je brat liječnik.

Škorak je, doznaje se, umirovljeni policajac koji je sudjelovao u borbama za obranu Vukovara, a bio je navodno i među predloženim svjedocima u predmetu protiv generala bivše JNA-a Veljka Kadijevića, načelnika generalštaba Blagoja Adžića i drugih osumnjičenih za razaranje Vukovaru. 

Eksplozija je, inače, snažno odjeknula cijelim područem Lepoglave, a katnica je potpuno uništena.

Očevid je počeo sinoć oko 21 sat, ali je nastavljen ujutro jer je procijenjeno da bi, s obzirom na stanje objekta, po policijske djelatnike bilo rizično očevid obavljati po noći.

Na mjesto eksplozije očekuje se i dolazak bagera koji bi trebao razrušiti kuću jer joj prijeti urušavanje, zbog čega policija nije mogla započeti s očevidom u kući ni pristupiti tijelu stradale osobe, kazala je glasnogovornica PU varaždinske Vanessa Kremenić, koja se danas oglasila o slučaju. 

Dodala je da za sada ne može iznositi druge detalje pa tako nije mogla potvrditi ni odbaciti medijske napise da je bombu aktivirao upravo Danijel Škorak (41) u kući svojeg susjeda Ivana Kolenka (79) čijeg je sina Branka (39) prije toga ranio u glavu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene