Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operirao na području Koprivnice

Državi napravio 600.000 kn štete na protuzakonitim policama osiguranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koprivnička je policija odgovornu osobu jednog osiguravajućeg društva osumnjičila za zloporabu položaja i ovlasti. Navodno je svojim podređenima naredio da police o obveznim osiguranjima sklapaju protivno zakonu.

Policija sumnjiči 41-godišnjaka s koprivničkog područja da je kao odgovorna osoba osiguravajućeg društva počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Mitovi o osiguranju Pokrovitelj Osiguraj.me Nepotrebno i neisplativo: Tri najveća mita o osiguranju u koje i dalje vjerujemo Ilustracija gradnje stambene zgrade Gdje je stambena politika? Za mjesto u garaži traže 20.000 eura, a sve je više prisutan još jedan trend

>> Lažnim oglasom za prodaju auta opelješio ženu za 10.000 kuna

Kriminalističkom istragom, priopćila je koprivničko-križevačka Policijska uprava, utvrđena je sumnja da je kao odgovorna osoba koprivničke podružnice jednog osiguravajućeg društva od lipnja 2010. do svibnja 2011. ustrojio sustav rada podružnice tako što je podređenima naredio da sklapaju police o obveznim osiguranjima u prometu protivno zakonu i podzakonskim aktima.

Tako su prodavajući police obveznog osiguranja za vozila u čiju su cijenu uračunali popust na koji korisnik osiguranja nije imao pravo zaključili i naplatili 969 polica, čime je državni proračun oštećen za 629.324 kune.

Zbog zloporabe položaja i ovlasti, protiv osumnjičenika i osiguravajućeg društva podneseno je posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene