Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasila se policija

Tužne vijesti iz Gline: ''Pronađeni su fragmenti koji podsjećaju na ljudske kosti''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dovršen je očevid požara u Glini. U njemu je bez doma ostala baka Ljuba. Nažalost, iz policije stižu tužne vijesti.

U utorak poslijepodne je potpuno izgorjela kuća bake Ljube Obradović. Nije bila pronađena na zgarištu.

Policija je danas objavila rezultat očevida. ''Na mjestu događaja je obavljen očevid u suradnji s djelatnicima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić'. Očevidom se nije mogao utvrditi točan uzrok požara te je najvjerojatniji uzrok dimovoda cijev peći na kruta goriva koja prolazi kroz drveni strop kuće, kao i moguće korištenje petrolejske lampe. Pretragom mjesta događaja u opožarenom kršu su pronađeni fragmenti koji svojim izgledom podsjećaju na kosti ljudskog podrijetla. Tragovi su izuzeti te će biti dostavljeni na vještačenje'', izvijestili su iz PU sisačko-moslavačke.

''Kao iz Ivice i Marice''

Gospođa (podaci poznati redakciji) koja pomaže starijima u Banovini poznavala je baku Ljubu. ''Nije se dala iz te svoje kućice. Morala je stavljati drva u peć, u rol. Znala ih je naslagati na nju da joj se suše, vjerojatno ju je dim ugušio. Točno sam si mislila da je izgorjela'', kazala nam je gospođa.

''Bila je stara, ali takva smrt, na izoliranom mjestu... To je užas jedan'', dodaje gospođa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE I noćas je gorjelo u Splitu: U podmetnutom požaru u dim je otišlo nekoliko tisuća kuna

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Službe na terenu U tijeku potraga za bakom Ljubom koja je u požaru izgubila svoj dom: ''Molimo se da je još živa, ali...''

Prisjetila se odlaska k baki Ljubi. ''Morala sam si obuvati gumene čizme pa preko ledine i preko drvenog brvna preko potoka. Kao iz Ivice i Marice'', zaključila je.

Dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić je za DNEVNIK.hr u srijedu rekla da ne očekuje dobre vijesti. Baka Ljuba je cijeli život živjela u izrazito teškim uvjetima, a njezina životna priča bila je razlog za pokretanje inicijative Ljudi za ljude. ''Nažalost, mislim da će ova priča imati tužan kraj...'' zaključila je Bakšić Mitić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene