Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Dolijao je muškarac koji je od srpnja prošle godine provalio ili pokušao provaliti u nekoliko crkava na kninskom i drniškom području.


U Policijskoj postaji Drniš i Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom osumnjičenim za sedam teških krađa, od kojih tri u pokušaju, sve na štetu Katoličke i Pravoslavne crkve.

Vezani članci Zagrebačka policija traži muškarca s fotografije - 2 Prepoznajete li muškarca na fotografiji? Policija ga traži zbog dvije krađe iz siječnja i veljače Policija traži kradljivca orašara u Opatiji Prepoznajete li osobe s fotografije? U Opatiji ukrali plastične lutke orašara i vojnika

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Drniš utvrđeno je da je osumnjičeni u kolovozu prošle godine u mjestu Siverić i Parčić pokušao provaliti u tamošnje crkve, a u Kljacima i Miočiću provalio je u njih. Prilikom provala osumnjičeni iz crkvi ništa nije otuđio, a nastala je šteta procijenjena na nekoliko stotina kuna, priopćila je PU šibensko-kninska.

Policija u Kninu utvrdila je da je osumnjičeni u srpnju prošle godine u Vrbniku provalio u tamošnju crkvu i otuđio 30 kuna, a u prosincu je pokušao provaliti u crkvu u Kninu. Nekoliko dana kasnije provalio je u crkvu u Žagroviću i otuđio 50 kuna. Ukupna nastala šteta procijenjena je na nekoliko stotina kuna.

Protiv osumnjičenog bit će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.