Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj istražuje i policija

Djelatnici Demerja: Nismo krali, kriv je naplatni sustav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Interna kontrola Autoceste Rijeka-Zagreb otkrila je da su 22 djelatnika varala na naplatnim kućicama u Demerju i Lučkom.

Tvrde da su nakon gotovinske naplate cestarine na Demerju skraćivali dionicu koju je korisnik prešao, a razliku novca uzimali sebi. Javila su nam se šestorica optuženih djelatnika. Tvrde da nisu krali novac, a za nepravilnosti krive neispravan sustav. Današnja gotovinska naplata na Demerju prošla je bez problema, ali nisu one koje su naplaćivali optuženi radnici. Iz tvrtke Autocesta Zagreb-Rijeka tvrde da su skraćivali dionice kada bi korisnici, umjesto karticama ili encom, plaćali gotovinom.

Pročitajte i ovo Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

>> Otkaz za 22 radnika zbog varanja na Demerju

'Oni su dolaskom ovdje davali magnetsku karticu koja je očitavana ispravno. Korisniku je naplaćivana korektna cestarina u točnom iznosu da bi naknadno naši djelatnici mijenjali ulaznu postaju u samom računalu. Skraćivali, upisivali da je korisnik ušao na naplatnoj postaji Karlovac, ili čak Jastrebarsko i razliku cijene cestarine stavljali sebi u džep', kaže Mario Juzvišen, direktor naplatne postaje Demerje. Osumnjičenim radnicima prijete otkazi. Njih šestorica danas su nam se javili no nisu htjeli pred kamere. Tvrde, nismo naplaćivali punu cestarinu jer je sustav na Demerju neispravan. Iz autocesta kažu da su sve snimile nadzorne kamere.

'Provjerom tih korekcija zajedno s Hrvatskim autocestama, koji su nam ustupili sve materijale, koji su nam bili potrebni da bi to mogli usporediti, došli do saznanja da se događa to što se događa', dodaje Juzvišen. O svemu je obaviještena i policija koja prikuplja informacije i dokumentaciju. 'Na temelju tih dokumenata ćemo moći reći da li postoji stupanj sumnje da bi proveli kriminalističko istraživanje i utvrdili točno o čemu se radi, i ima li elemenata određenog kaznenog djela', rekla je Jelena Bikić, glasnogovornica PU Zagrebačke. Ako dobiju otkaze, radnici najavljuju tužbu, no konačnu će riječ reći policijska istraga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene