Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razliku novca stavljali u džep

Otkaz za 22 radnika zbog varanja na Demerju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor Sektora naplate cestarine Autoceste Rijeka-Zagreb Mario Juzvišen potvrdio kako je ta tvrtka odlučila raskinuti ugovore o radu s 22 zaposlenika, od kojih je devet stalno zaposlenih, a 13 sezonskih djelatnika, koji su na naplatnoj postaji Demerje uhvaćeni u varanju i krađi.

Naime, spomenuti djelatnici su naplaćivali ispravne dionice, a u sustav naplate unosili skraćene te su razliku novca stavljali sebi u džep.'Naplata na postaji Demerje je specifična i dimenzionirana za bezgotovinsku naplatu. Kako bismo smanjili velike pritiske tijekom ljetnih vikenda, dozvolili smo korisnicima da plate i gotovinski, no, nažalost, dio naših djelatnika iskoristio je tu mogućnost i razliku novca, kako je objašnjeno, stavljao sebi u džep', kazao je Juzvišen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata Ilustracija (Foto: Thinkstock) Policija savjetuje Mislio je da dogovara posao stoljeća, ali nije bilo tako: Još dugo pamtit će taj dan

Nisu znali da ih se snima

Napomenuo je kako zaposlenici vjerojatno nisu bili sigurni da se sve skupa snima i prati, odnosno da Autoceste Rijeka-Zagreb s Hrvatskim autocestama (HAC) razmjenjuje podatke o ulascima i izlascima vozila. Juzvišen je naglasio kako kontrole obavljaju permanentno i da su u kontaktu s policijom te da su u prošli petak, 27. kolovoza, prikupili potrebnu dokumentaciju i da su planirali, kad završe postupak, to i objaviti.

'Nema nikakvog skrivanja niti zataškavanja niti pokrivanja bilo koga', dodao je. Direktor Sektora naplate cestarine Autoceste Rijeka-Zagreb Mario Juzvišen također je kazao kako takve situacije na drugim naplatnim postajama nisu moguće. Iz Policijske uprave zagrebačke, kažu, još prikupljaju informacije vezane za slučaj. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene