Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica dilera droge, među kojim je i državljanin BiH kojemu je zabranjen ulazak u Njemačku, uhićeni su sa 169 grama heroina, vrijednog 40 tisuća kuna, koji su skrivali u grmlju na Trešnjavci, izvijestila je u četvrtak zagrebačka policija.


Policija je dvojicu dilera tajno pratila i snimala te ih je prije dva dana uhitila kod jezera Jarun pri pokušaju preprodaje 159 grama heroina.
U policiji kažu da su se 30-godišnji državljanin BiH i 24-godišnji hrvatski državljanin opirali uhićenju i pokušali pobjeći, pa su policajci primjenili silu.

Vezani članci Goran Lauš Voditelj odjela za droge objasnio kako se dilalo iz vrtića: "Sve su dogovarali telefonom i znali tko što treba činiti" Na Županijski sud u Velikoj Gorici dovedene osobe osumnjičene za proizvodnju i prodaju droge - 2 VIDEO Zaprešićki dileri, među kojima i ravnatelj vrtića, u istražnom zatvoru

U stanu na Trešnjevci, u kojem je neprijavljeno boravio 30-godišnjak, pronađena je manja količina heroina i tvari koje se koriste za miješanje s heroinom, zatim mlinac za kavu s ostacima droge te popis dužnika.

U policiji kažu da je 30-godišnjak nabavljao drogu i skrivao ju u grmlju na području Trešnjevke, odakle je dnevno uzimao koliko mu je trebalo za prodaju. Potom je drogu u stanu miješao i prepakiravao.

Drugoosumnjičenog, od ranije evidentiranog zbog zlouporabe droga, tereti se da je uglavnom pronalazio kupce.

Osumnjičeni iz BiH do sada nije bio poznat hrvatskoj policiji, no od Interpola se doznalo da mu je zabranjen ulazak u Njemačku.

Obojica uhićenih nisu prijavljeni u Zagrebu, a jučer ih je policija privela u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

(Hina)