Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na splitskome Županijskom sudu danas je na suđenju Jakši Cvitanoviću Cviku i njegovoj skupini svjedočio Marko Šoljić iz Dubrovnika, koji se USKOK-ovoj tužiteljici prijavio kao svjedok pošto je na jednoj od prošlih rasprava Cvik prijetio novinarki ‘koja prati suđenja’.


Kako je rekao Šoljić, na sudu želi reći sve što zna o prodaji narkotika po Korčuli i Dubrovniku. ‘Jakša napada slabije od sebe i zbog toga želim svjedočiti, a upravo je on bio glavni distributer heroina u Dubrovniku. Ovo oko njega su sitne ribe. Mnogi su se momci predozirali zbog njega, upropastio je na desetke obitelji’, rekao je svjedok, koji je osobno vidio Cvika kako raspačava drogu. Kako je izjavio, jedan je njegov prijatelj za Cvika radio tri godine, drogu mu je plaćao u gotovini, a nekad bi mu Jakša određeni dio oprostio.

Vezani članci Osumnjičen za otmicu Maddie Bivši prijatelj osumnjičenog za nestanak malene Maddie: "Bio je pervertit, svi smo to mislili. Definitivno je kriv" Ashton Kutcher (Foto: Getty Images) Slavni glumac svjedočio na suđenju serijskom ubojici koji mu je ubio blisku osobu: "Došao sam prekasno"

Na upit jednog od optuženika svjedok je potvrdo da je bio i ovisnik, no sada je bivši ovisnik. Pošto mu se obratio prvooptuženi Jakša Cvitanović Cvik, svjedok odgovorio je Cviku da mu želi čestitati Božić i 2040. godinu. Na to mu je Cvitanović dobacio: ‘Ajde žuti kanarinac, gubi se’. Cvitanović se nakon prepucavanja sa svjedokom na današnjoj raspravi ponovno obratio novinarki ‘Slobodne Dalmacije’ Katarini Marić-Banje, kojoj je prije prijetio da će je doći posjetiti u njezinu kuću. Danas joj je, dok se namještao na optuženičkoj klupi, dobacio: ‘Da si pametna koliko si lijepa’, no nije nastavio dalje.

>> Cvik u sudnici prijetio novinarki: 'Znam gdje živiš'

Slučaj prve prijetnje novinarki kojoj je Jakša Cvitanović Cvik rekao da će je posjetiti u njezinoj kući preuzela je splitsko-dalmatinska Policijska uprava po službenoj dužnosti. Novinarka je inspektorima dala izjavu, a nakon toga prijavu je policija proslijedila Općinskome državnom odvjetništvu koje radi na slučaju. Sljedeća je rasprava u slučaju ‘Cvik’ najavljena za kraj siječnja sljedeće godine. (Hina)