Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan još uvijek u bijegu

"Operirali" po Zagrebu: Četvorica muškaraca krala bicikle, provaljivali u caffe i samoposlužne aparate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca u dobi od 34, 22 i 26 godina zbog provaljivanja u caffe i samoposlužne aparate i krađe bicikala. Policija još uvijek traga za četvrtim muškarcem koji je bio s njima.

U listopadu 2019. godine 34-godišnjak je došao do jedne od sastavnica Sveučilišta u Zagrebu na Savskoj cesti te u prizemlju provalio u caffe aparat. Iz njega je ukrao novac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Doljani Uhićen časnik HV-a: Tjerao vojnike da mu grade kuću, prodavao mesing od uništenog streljiva... Uhićeni višestruki provalnici 11 teških krađa Uhićeni višestruki provalnici, harali su slavonskim trgovinama: Nastala šteta broji se u desecima tisuća eura

U siječnju prošle godine u Ulici Šalata, također u zgradi Sveučilišta u Zagrebu, provalio u samposlužni aparat za tople i hladne napitke. Ukrao je dva čitača za papirnati novac i dvije metalne kutije u kojima se nalazio novac.

U kolovozu prošle godine je 22-godišnjak u Trpinjskoj ulici u Zagrebu ispred zdravstvene ustanove ukrao bicikl marke Cuba koji je bio osiguran sigurnosnom sajlom za metalni nosač. Sajlu je presjekao i odvezao se ukradenim biciklom.

Tijekom veljače, ožujka i travnja ove godine, u različitim kombinacijama ili pojedinačno, na području Peščenice, Trešnjevke i Trnja u čak deset navrata četvorica su provaljivali u caffe ili samoposlužne aparate za hladne i tople napitke koji su se nalazili u zgradama trgovačkih društava, obrazovnih ustanova na gradilištu i u krugu toplane. Iz njih bi krali novac.

Krali bicikle i odvezli se na njima

Tijekom ožujka i travnja ove godine su ponovno u različitim kombinacijama na Peščenici, Donjem Gradu i Trešnjevci u deset navrata ukrali bicikle. Bicikle koji nisu bili vezani su odvezli, a na biciklima vezanim sajlama bi sajle prerezali ili potrgali pa se odvezli na biciklima.

Policija sumnja da su trojica muškaraca u dobi od 34, 22 i 26 godina u Zagorskoj ulici provalili u kontejner iz kojeg su ukrali razni alat. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 83.440 kuna.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok se za 26-godišnjakom koji je u bijegu intenzivno traga", priopćeno je iz zagrebačke policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene