Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanci uhićeni s krivotvorenim karticama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod trojice državljana Velike Britanije policija je pronašla 88 plastificiranih kartica bez ikakvih podataka, kojima su, kako se sumnja, podizali novac na bankomatima raznih banaka.

Državljani Velike Britanije starosti 26, 29 i 36 godina uhićeni su i predani istražnom sucu uz prijavu za računalno krivotvorenje, a policiji zasad nije poznato koliko su novca uspjeli podići, iz kojih banaka i na čiju štetu, kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatski državljanin za 200 eura U predgrađu Rima otkrivena tiskara hrvatskih putovnica Slika nije dostupna 'Kupio' televizor Trgovci uhvatili muškarca s lažnim karticama

Dodala je kako sumnjaju da je s krivotvorenim karticama zlatne boje nalik kreditnim, ali bez ikakvih oznaka, u Zagreb došlo još stranaca koje pokušavaju locirati.

Policija tvrdi da je uhićenike otkrila u nedjelju, 4. ožujka, blizu
bankomata u centru grada, s osam krivotvorenih kartica i papirićem s ispisanim četveroznamenkastim brojevima za koje se pretpostavlja da su PIN-ovi za krivotvorene kartice.

Ostale kartice, kojima se mogu obaviti neovlaštene novčane
transakcije na bankomatima raznih banaka, pronađene su u njihovim hotelskim sobama, kažu u policiji.

Uz pomoć banke s 88 komada "plastika" iščitani su sadržaji magnetskih zapisa i utvrđeno je da podaci pripadaju ovlašteno izdanim platnim karticama nepoznatih korisnika, navodi policija u službenom izvješću.

Trojicu Britanaca, koji su sinoć privedeni na Županijski sud, danas je saslušao dežurni istražni sudac Zoran Luburić, koji im je nakon iznošenja obrane odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene