Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pune ruke posla za HGSS

Automobil zaglavio u snijegu, vozač se smrznuo na putu do doma na Zavižanu

Akcije spašavanja HGSS-a (Foto: HGSS) - 1
Akcije spašavanja HGSS-a (Foto: HGSS) - 1 HGSS
Aktualno Galerija Akcije spašavanja HGSS-a (Foto: HGSS) - 7 Akcije spašavanja HGSS-a (Foto: HGSS) - 7 Foto: HGSS Akcije spašavanja HGSS-a (Foto: HGSS) - 6 Akcije spašavanja HGSS-a (Foto: HGSS) - 6 Foto: HGSS Akcije spašavanja HGSS-a (Foto: HGSS) - 5 Akcije spašavanja HGSS-a (Foto: HGSS) - 5 Foto: HGSS Akcije spašavanja HGSS-a (Foto: HGSS) - 4 Akcije spašavanja HGSS-a (Foto: HGSS) - 4 Foto: HGSS +2 Akcije spašavanja HGSS-a (Foto: HGSS) - 3 Galerija 1/7 >>
U prvim danima ove godine HGSS Stanica Gospić intervenirala je već dva puta.

Protekli tjedan HGSS je intervenirao na poziv Hitne medicinske pomoći u Devčić Dragi, gdje je jedna osoba prilikom šetnje uz more pokliznula se, te prilikom pada slomila nogu.

Pročitajte i ovo Spašavanje mladih na Velebitu dvojac na velebitu HGSS spasio mlade planinare: Vidjeli su medvjeda, počeli bježati i izgubili se HGSS-ova akcija spašavanja na Velebitu - 3 donosi dnevnik nove tv Ekskluzivne snimke velike akcije HGSS-a u kojoj je s Velebita spašen planinar: Otkriveno i kako je došlo do nesreće

Brzom intervencijom spašavatelja osoba je zbrinuta te transportirana do kola Hitne medicinske pomoći.

Odmah dan nakon spašavatelji opet zaprimaju poziv za pomoć i to sa područja Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Ovdje se radilo o potrazi i akciji spašavanja osobe koja je napustila automobil koji je zaglavio u snijegu na putu prema Zavižanu te krenula pješice prema planinarskom domu Zavižan.

"Nakon nekoliko sati kako se osoba nije pojavila u planinarskom domu niti se vratila do automobila suputnici iz vozila pozivaju pomoć. Odmah po dojavi 13 spašavatelja s tri terenska vozila kreće u potražnu akciju spašavanja. U 20 sati prvi tim spašavatelja pronalazi osobu,  ali nažalost mrtvu. Vremenski uvjeti bilu su ekstremni, snijeg, magla, niska temperatura i jak vjetar, ali to nije ništa neobično za siječanj na Velebitu. Ono jedino što nama ljudima preostaje je prilagoditi se uvjetima na terenu i zakonima prirode, poštivati ih te biti svjestan svojih mogućnosti.

Mi kao spašavatelji često puta apeliramo na sve koji borave u prirodi da se prethodno informiraju o svim bitnim činjenicama i pomno isplaniraju svoj boravak, uzimajući u obzir vremenske prilike, opremljenost, poznavanje terena i fizičku spremnost, kako bi smanjili rizik od neželjenih događaja. U suprotnom vjerojatnost od sretnog ishoda je znatno manja od onog drugog", javljaju iz HGSS-a.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene