Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tedecshi tvrdi

Atlantic Grupa ima novca za kupnju Podravke?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Emil Tedeschi, šef Atlantic Grupe potvrdio je kako Atlantic ima novca i sposobnosti za preuzimanje Podravke.

Tedeschi je posljednjih tjedana razgovarao s Podravkinim stakeholderima, krupnim dioničarima i Vladinim dužnosnicima te tako i neizravno odgovorio šefu HSS-a Josipu Friščiću koji je tvrdio da nitko u Hrvatskoj nema novca za preuzimanje Podravke, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Povlačenje proizvoda Podravke, ilustracija Objavila Podravka Povlači se poznata morska sol: Provjerite police! Ulična mačka Traje potraga "Nemojte je dirati i približavati joj se!" Golema drama zbog mačke u Japanu: Policija je traži, poslano upozorenje građanima

Tedeschi je ocijenio kako je neprihvatljivo reći da nitko u Hrvatskoj nema dovoljno novca ili sposobnosti za kupnju Podravke jer postoji nekoliko subjekata koji mogu ostvariti tako zahtjevnu transakciju. Dodao je kako je Atlantic stabilna i nisko zadužena kompanija čiji rejting u poslovnim i financijskim krugovima uopće nije upitan.

>> Podravkaši otkazima izbjegavaju produljenje pritvora

Jutarnji list piše da Emil Tedeschi navodi kako je refinanciranje Podravke, koja je trenutno visoko zadužena, mnogo zahtjevnije od zatvaranja financijske konstrukcije. 'Prvi i najvažniji element jer da je posve jasno što se radi u kompaniji, koja je strategija, kako će se povećati prihodi i operativne marže te stvoriti nova vrijednost', rekao je je Tedeschi za Jutarnji list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene