Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udar na pirate

Akcija 'Pržiona': Zaplijenjeno 26 000 CD-a i DVD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK i policija su proveli akciju 'Pržiona' kojom se došlo do saznanja da se više osoba na području Zagreba bavi izradom i prodajom CD-R i DVD-R medija s nasnimljenom glazbom u MP3 formatu, nelegalnim filmovima i zabavnim igricama za PC, PSX, PS2 i druge igraće konzole.

Temeljem naloga Istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu, policijski službenici PU zagrebačke proveli su pretragu više stanova i drugih prostorija na području Grada Zagreba prilikom čega su privremeno oduzeli oko 26 000 CD i DVD medija, više od 30 računala i drugih medija za pohranu podataka (memorijski stickovi, hard diskovi), nekoliko snimača, skenera i ostale opreme, zbog sumnje da su predmeti nastali i služili za izvršenje kaznenih djela 'Nedozvoljena uporaba autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača' opisano u čl. 230 Kaznenog zakona i 'Povreda prava proizvoditelja zvučne i slikovne snimke i prava u svezi s radiodifuzijskim emisijama' opisano u čl. 231 Kaznenog zakona.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija (Foto: AFP) Otmica Somalski pirati oslobodili brod: Plaćena im vrtoglava otkupnina

Privremenim oduzimanjem navedenih predmeta završena je prva faza operativne akcije 'Pržiona' te slijedi pretraga oduzetih predmeta (računala, CD i DVD medija, memorijskih stickova itd. ) kako bi se provjerila legalnost sadržaja koji se nalaze na njima te utvrdilo postojanje ovih ili nekih drugih kaznenih djela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene