Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv dvojice službenika zagrebačke Porezne uprave i inspektora Financijske policije, uhićenih u USKOK-ovoj antikorupcijskoj akciji 'Dubai' pokrenuta je istraga zbog primanja mita, odnosno pomaganja u tom kaznenom djelu i određen im je jednomjesečni pritvor.


Istragu i pritvor odredila je istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić, nakon što se osumnjičena trojka pred njom danas ponovno branila šutnjom, kao i krajem prošlog tjedna kada ih je policija nakon kriminalističke obrade privela u Istražni centar Županijskog suda. Pritvor im je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Vezani članci Krušlin pušten na slobodu - 3 VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda Uhićeno je troje osječkih sudaca i poduzetnik Pavasović Visković, odvjetnik suca Krušlina: "Moj klijent je doživio da u lisicama završi u USKOK-u zbog jedne vrlo spretne manipulacije"

Istražnim zahtjevom USKOK-a prvoosumnjičeni Z. M. voditelj zagrebačke Porezne ispostave Centar tereti se za primanje mita, a inspektor u odjelu za ovrhe u toj poreznoj ispostavi R. V. i inspektor Financijske policije Ž. S. za pomaganje u primanju mita. Za sada ih se ne tereti i za zlouporabu položaja i ovlasti. 

>> Akcija 'Dubai': Prva primjena antikorupcijskih zakona

Trojica navodno korumpiranih službenika uhićeni su u srijedu prošlog tjedna prilikom preuzimanja 35.000 eura od vlasnik jedne zagrebačke tvrtke u kojoj su otkrili porezne nepravilnosti, pa su tražili mito da ga ne prijave i kazne.

Nakon uhićenja u medijima je objavljeno da je i vlasnik te tvrtke B.B. uhićen u policijsko-uskočkoj akciji, no njegovo ime se ne navodi u istražnom zahtjevu, pa se sada nagađa da je taj poduzetnik dobio status USKOK-ovog pouzdanika i da će biti ključni svjedok u postupku. U USKOK-u o tome danas nisu željeli ništa reći.