Obavijesti Video Pretražite Navigacija

20-godišnjakinju prodali u Italiji za 5 tisuća eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međimurska policija uhitila je četiri osobe koje sumnjiči da su za 5000 eura u Italiji prodali 20-godišnju hrvatsku državljanku koju je kupac svakodnevno prisiljavao na seks kako bi zatrudnjela i rodila mu djete, no žrtva je uspjela pobjeći nakon 42 dana ropstva.

Zbog trgovanja ljudima, ropstva i prijetnji, policija je kazneno prijavila 23-godišnjaka i 24-godišnjakinju iz Pribislavca, 35-godišnjaka iz Slavonskog Broda te 26-godišnjaka iz Murskog Središća. Svi su jučer uhićeni i privedeni u istražni centar varaždinskog Županijskog suda, javlja Hina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osuđeni su Strava na Otoku: Držali djevojku godinama kao robinju, tjerali je na rad i prostituciju pa joj oduzeli dijete Hrvati pred sucem - 2 JE LI POSTUPAK ZAKONIT? Hrvati čekaju odluku suda o posvajanju djece iz Konga: Voditelj sirotišta pobjegao

U policiji tvrde da je četvorka sredinom lipnja djevojku na prijevaru odvela u Italiju. Žrtva ih je poznavala, a oni su joj obećali 'šoping' odjeće i namirnica u Sloveniji, te su ju odvezli u Italiju, pod izlikom posjeta navodnoj rodbini u okolici Rima.

Tamo su je za 5000 eura prodali muškarcu za kojega se pretpostavlja da je talijanski državljanin, a novac su međusobno podijelili i vratili se u Hrvatsku.

Djevojka je policiji ispričala kako ju je kupac prisiljavao na učestale seksualne odnose kako bi začela djete i da mu je morala služiti u kućanstvu. Nepoznati muškarac držao ju je kao ropkinju u zatočeništvu, oduzeo joj putovnicu te ju učestalo fizički i psihički zlostavljao.

Nakon 42 dana djevojka je uspjela iskoristiti trenutak nepažnje zlostavljača i pobjeći te se vratila u Hrvatsku, a tada joj je četvero osumnjičenika počelo prijetiti smrću da ih ne bi prijavila policiji.

U skladu s Nacionalnim programom suzbijanja trgovanja ljudima, MUP je u suradnji s civilnim udrugama 20-godišnjakinju uključio u cjelovit program pomoći i zaštite, a za pomoć u istrazi policija se obratila i talijanskom uredu Interpola.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene