Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod utjecajem alkohola

Svjedok stravične nesreće u Dicmu: "Vozio mi je preblizu, pokušavao pretjecati, puna crta, zavoji, izbacivao se cijelo vrijeme..."

Aktualno Galerija Nesreća u Dicmu - 1 Nesreća u Dicmu - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Nesreća u Dicmu - 2 Nesreća u Dicmu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Nesreća u Dicmu - 3 Nesreća u Dicmu - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Nesreća u Dicmu - 4 Galerija 1/4 >>
Nova, stravična prometna nesreća dogodila se u Dicmu. Život je izgubila 18-godišnja rukometašica iz Sinja. Na gotovo istom mjestu nedavno su poginule dvije sestre. Vozač koji je udario u automobil u kojem su bile tri djevojke bio je pod utjecajem alkohola. Dnevnik Nove TV razgovarao je s osobom koja je svjedočila ponašanju pijanog vozača na cesti prije same nesreće.

U strašnoj prometnoj nesreći u Dicmu ugašen je još jedan mladi život. Rukometašici iz Sinja bilo je tek 18 godina. Još tri osobe teško su ozlijeđene.

"Druga pacijentica godinu dana mlađa od nje operirana u tijeku noćnih sati sad je u jedinici intenzivnog liječenja. Životno je ugrožena, ima teške ozljede", rekao je voditelj OHBP Split Josip Krnić.

Od tragično preminule rukometašice opraštaju se rukometni klubovi iz Sinja i Splita, kao i rukometni savez.

"Njezin plemeniti i snažni duh, pun životne radosti i ljubavi, zauvijek će ostati u našim srcima, mislima i molitvama. Anđele naš, počivaj u miru", napisao je ŽARK Split.

Pročitajte i ovo Stanovnici Maroka nakon potresa Bolnice preplavljene ozlijeđenima FOTO/VIDEO Više od 1300 poginulih u potresu: Proglašena trodnevna nacionalna žalost

Do nesreće je došlo kad se u automobil u kojem su se nalazile tri djevojke izravno zabio vozač drugog automobila.

"Utvrđeno je da je 44-godišnji vozač pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom i u jednom trenutku prešao na suprotni kolnički trak i udario u vozilo u kojem su bile tri ženske osobe. On je u bolnici, ima teške tjelesne ozljede", rekla je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Pred kameru Dnevnika Nove TV stao je svjedok ponašanja vozača kojeg se sumnjiči za izazivanje ove tragedije.

"Vozio je preblizu mene i drugih sudionika. Pokušavao je pretjeći u situacijama daleko od preporučene, dakle puna crta, zavoji, izbacivao se cijelo vrijeme. Propustio sam ga iz razloga da ne sudjelujem ja u nesreći. Odmakao sam se, onda sam se vratio na cestu i nekih pet, šest kilometara dalje sam svjedočio prometnoj nesreći", prepričao je svjedok.

Na gotovo istom mjestu nedavno su život izgubile i dvije sestre. Mještani govore - ovo postaje cesta smrti.

"Nekidan je cura ostala bez noge, malo dalje je dobar prijatelj poginuo, malo dalje mu je brat poginuo, malo dalje mi je poginuo ujak", rekla je mještanin.

Pročitajte i ovo Ilustracija opoziv proizvoda Provjerite zalihe: Jedna vrsta brašna povlači se s polica

Statistika je nažalost alarmantna. Na cestama Splitsko-dalmatinske županije prošle je godine smrtno stradalo 16 osoba, dok ove godine njih čak 23, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

"Vozači trebaju biti svjesni da je auto ujedno i oružje. Možeš ubiti i sebe i druge, kad se sjedne za volan, treba malo razmisliti u glavi", dodao je mještanin.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, idući tjedan općina Dicmo organizira sastanak na temu poboljšanja sigurnosti ove dionice ceste.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene