Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ujedinila Hrvatsku

FOTO/VIDEO Nakon gotovo pet mjeseci liječenja u SAD-u hrabra Lava se vratila kući: Pogledajte doček u zračnoj luci

Aktualno Galerija Malena Lava vratila se iz SAD-a - 1 Malena Lava vratila se iz SAD-a - 1 Foto: Igor Soban/Pixsell Malena Lava vratila se iz SAD-a - 2 Malena Lava vratila se iz SAD-a - 2 Foto: Igor Soban/Pixsell Malena Lava vratila se iz SAD-a - 3 Malena Lava vratila se iz SAD-a - 3 Foto: Igor Soban/Pixsell +0 Malena Lava vratila se iz SAD-a - 4 Galerija 1/4 >>
Malena Lava Petrušić vratila se u Hrvatsku s liječenja u SAD-u.

Lava Petrušić (3), koja je posljednjih mjeseci boravila u SAD-u na liječenju, u subotu je sletjela u Hrvatsku

Lava je s roditeljima bila u SAD-u kako bi mogla primiti odgovarajuću terapiju lijekom Zolgensma. Na zagrebačkom aerodromu dočekali su ih članovi obitelji.

Kada je imala 18 mjeseci, dijagnosticirana joj je spinalna mišićna atrofija, a kako u Hrvatskoj nije mogla dobiti terapiju koja joj je bila potrebna, pokrenuta je humanitarna akcija.

Pročitajte i ovo Stanovnici Maroka nakon potresa Bolnice preplavljene ozlijeđenima FOTO/VIDEO Više od 1300 poginulih u potresu: Proglašena trodnevna nacionalna žalost

Cijela Hrvatska digla se na noge i prikupila 2,4 milijuna eura, a Lava je u Los Angeles otputovala u svibnju. 

Već je napravila svoje prve korake, samostalno stoji, pa čak i vozi bicikl i romobil. Daljnje kontrole obavljat će u Hrvatskoj.

Lavina majka, Petra Petrušić, na svojim je društvenim mrežama u petak objavila da Lavu čeka kontrola u KBC-u Zagreb 14. rujna kako bi "Povjerenstvo za lijekove odobrilo lijek Risdiplam za narednih šest mjeseci". 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene