Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

EU je ulazak Hrvatske najavila pričom o njemu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahvaljujući gotovo 100.000 eura vrijednoj stipendiji Europske Komisije, dr. Robert Vianello tri je godine sa slovenskim kolegama radio na otkrivanju novih lijekova za bolesti poput Alzheimerove ili Parkinsonove.

Ovaj 36-godišnji znanstvenik s Instituta Ruđer Bošković u rukama već ima desetke stipendija i nagrada, a njegove radove objavljivali su prestižni znanstveni časopisi. Europska unija ulazak Hrvatske najavila je, između ostalih, i pričom o dr. Vianellu.

Pročitajte i ovo Izabrao poljoprivredu - 1 Bolja Hrvatska David Pejić izabrao je poljoprivredu i nije požalio: "U pozadini mog uma uvijek je bila želja da se priključim obiteljskoj misiji" Nedostupan lijek - 1 Borba oboljelih od multiplog mijeloma Hrvatska spasonosni lijek ne daje novooboljelima: "Molim vas, odobrite ga! Ako ne za mene, onda barem za nekoga tko će se naći u situaciji u kojoj sam ja"

>> Anton ide raditi u Facebook!

Iako se usavršavao u cijelom svijetu, ističe kako je za njega pravi izazov bio uspjeti u Hrvatskoj - jer najlakše je biti vrhunski znanstvenik u razvijenim centrima i bogatim zemljama.

Iako je znanstvenik, nove lijekove ne traži u bijeloj kuti i s epruvetama u ruci. On je računalni znanstvenik, a kako njegov posao izgleda pogledajte večeras u Dnevniku Nove TV u rubrici Bolja Hrvatska

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene