Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ona je studentica i poduzetnica

Njezini proizvodi 'kupe' međunarodne nagrade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijana je u tradicionalnu egipatsku šećernu pastu za depilaciju koja je poznata tisućljećima dodala biljke koje njeguju kožu i uklanjaju celulit.

Medalje stižu iz Ženeve, Rusije i daleke Južne Koreje, narudžbe rastu iz dana u dan, njezin se proizvod može kupiti u cijeloj Hrvatskoj, a ona je u kako kaže u čudu i ne može vjerovati da se sve to događa.

Pročitajte i ovo Krvoproliće u Rijeci - 2 "Poznate su neke priče" Riječke Škurinje u šoku nakon strašnog krvoprolića: "Jedna osoba koju smatraš kao dijete. Ne mogu..." Ubojsto i samoubojstvo u Rijeci Strašan zločin u Rijeci Nasmrt izbodeni muškarac bio je poznat policiji: 2012. na sličan način ubio je svog tadašnjeg partnera

Vrijedna 22-godišnja studentica Dijana Ćuzela nije ni slutila gdje će je odvesti izborni kolegij o internetskom poslovanju. Dobila je zadatak da osmisli internetsku prodaju. 'Mislila sam zašto ne šećernu pastu, koja doma pripremam već puno godina. Onda je krenula cijela priča, jer ne može se prodavati nešto što nije testirano, pa sam išla u Zavod za javno zdravstvo gdje sam dobila odobrenje', rekla nam je Dijana.

Priča sa šećernom pastom za depilaciju počela je iz potrebe. Zbog svoje iznimno osjetljive kožu tražila je način depilacije koji je neće nadražiti. Prvu je skuhala još u srednjoj školi. Šećera je bilo posvuda. 'Sad je sve standardizirano, ali kad smo počinjali da ste vidjeli na šta je ličila mamina kuhinja, strašno', kaže Dijana.

Da je njezina šećerna pasta iznimno dobra dokazuju i brojne nagrade za inovaciju između ostalih i posebnu nagradu Rusije. 'Definitivno bih izdvojila posebnu nagradu zato što od svih inovacija koje su tamo bile, Rusi su izabrali baš moju. To mi je vrh', smatra ona. S obzirom da je roditeljima najvažnije bilo da ona ipak ne zanemari fakultet, teren za ozbiljan razgovor pripremio je brat.

'On je došao i rekao prije nego je ona došla i rekao nam da je saslušamo, da ona ima nešto jako dobro, da on smatra da je trebamo podržati', rekla nam je Dijanina majka Vesna. Podržali su je i drugi. Počela je dobivati sve veće narudžbe, prve veće ugovore. Bilo je malo i straha hoće li sve stići. 'U prvom trenu možda i je, ali tad sam već imala uigran tim, radili smo u dvije smjene i sve se stiglo na vrijeme', ispričala je.

Roditelji je i dalje svako toliko podsjete da ne zaboravi na fakultet. 'Ovdje se dosta brzo sve izorganiziralo tako da bi se ona ipak mogla posvetiti faksu, da ona to završi i da joj to ipak bude kapital za dalje', ističe majka Vesna. Do tada, Dijana će raditi punom parom, jer od listopada kreće i u izvoz, a planova ima još mnogo. Ipak ZR su joj samo 22 godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene