Obavijesti Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Knjiguljica - hit među djecom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poduzetnici davanjem radnog mjesta sebi i drugima mogu mnogo učiniti za društvo. Ipak, neki učine i više od toga.

Maja Kurs iz Karlovca otvorila je nedavno Knjiguljicu – knjižaru/knjižnicu namijenjenu baš djeci. Želja joj je buđenje ljubavi prema knjigama među djecom do dvanaest godina kako bi se stvorila nova generacija obožavatelja knjiga.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska, ilustracija Bolja Hrvatska Modna dizajnerica i umjetnica o problemima kroz svoje radove: "Završiš jednu priču i već se krenu kuhati nove ideje" Riječka priča - 1 Bolja Hrvatska Našla se među najcitiranijim znanstvenicima svijeta, specijalizanti je obožavaju, a pacijenti još više: "Bez nje ne bih ni ja bila tu"

Osim djecu, Knjiguljica ugošćuje i njihove roditelje, bake, djedove koji dok klinci uživaju u otkrivanju novih bajki, mogu popiti kavicu ili čaj u cafe-u u sklopu knjižare. Od kad se otvorila, u Knjiguljici je uvijek gužva, zahvaljujući suradnji s karlovačkim vrtićima mališani dolaze na prave pričaonice u kojima im educirana teta pričalica priča priče. Uskoro će krenuti i posebna jutarnja edukativna druženja za roditelje.

>>Anton ide raditi u Facebook!

Maja je na ideju došla zahvaljujući vlastitoj ljubavi prema knjizi i želji da više vremena provodi sa svoje tri kćeri od kojih je najmlađoj tek dva mjeseca.

'Htjela sam im pokazati da su različitosti ok u svijetu, a smatram da to najbolje djeci možemo pokazati kroz jednostavno ispričanu priču, odnosno slikovnice i bajke', rekla je Maja.

Njezin je cilj stvoriti novi naraštaj čitatelja, pokazati djeci da knjiga može biti itekako zabavna. Čini se da je na dobrom putu.

'Neki dan je bila jedna vrtićka grupa i dječačić je izašao van i rekao je: 'Ovu knjigu mi sačuvajte za kasnije'. Mislili smo da se sigurno neće sigurno vratiti. Međutim, on je popodne doveo svoju mamu i upravo tu knjižicu koju si je izabrao - kupio, i s ponosom je odnio doma', rekla je Maja.

'Jednostavno se stvori neka čarolija, sjaj u očima djeteta se vidi i ne može biti ljepše', rekla je Nevena Zuber, teta pričalica. Osim sebe, Maja je zaposlila još troje ljudi. Među njima i Nevenu koja je glavna teta pričalica.

'Fantastično je raditi s djecom, pričati priče, to ne može biti bolji posao', rekla je Nevena. Da posao rade sjajno, pokazuju i reakcije mališana. Upravo takve reakcije najbolji su motiv, kaže Maja.

'Pustolovina je krenula i tko zna gdje će nas odvesti', rekla je Maja. Sjajna priča iz Karlovca, mogla bi uskoro zaživjeti i u drugim gradovima. Upiti za franšizu već stižu iz cijele Hrvatske.


DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene