Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivan Lozančić godinama je radio u informatičkim tvrtkama, a tada je odlučio otvoriti svoju. Danas ima 30-ak zaposlenih, koji svoje znanje i iskustva kod traženja posla rado prenose drugima.


'Svi na posao dolaze doslovno sretni, kada se radi, radi se, kada se šali, šali se', priča jedan zaposlenik informatičke tvrtke koju smo posjetili, opisujući radno ozračje u tom poduzeću. 'Svi su stvarno prijateljski raspoloženi, volimo učiti jedni od drugih i volimo učiti nove stvari', pojašnjava zaposlenik Hrvoje.

Vezani članci Mirena Maljković, učiteljica Predstavljen novi model nastave, pojedini učitelji su zgroženi: ''Skandalozno je da se u 21. stoljeću reže satnica Informatike za 50 posto'' Mario Banožić U Gradu Vukovaru bijesni zbog Banožića: "Iz njegova kabineta vršili su pritisak"

>> 'Računalni kemičar' lijekove traži putem računala

Ivan Lozančić okupio je mladi tim. Prosjek godina im je manji od 30. 'Imali smo taj problem što su određeni klijenti htjeli vidjeti starije osobe, tvrtku koja duže godina egzistira', kaže nam Lozančić, vlasnik tvrtke.

No, brzo su ih razuvjerili. Danas olakšavaju internetsku kupovinu, izrađuju aplikacije i web stranice. Njihovi klijenti su općine, gradovi i nacionalni parkovi. 'Radno vrijeme je od 8 do 4, ali možemo raditi od kuće jer je struka takva da ne zahtijeva uredski klasični posao', kaže 24-godišnji zaposlenik Hrvoje.

Zapošljavaju u Vukovaru i Osijeku, sjedištima županija koje prednjače po nezaposlenosti. 'Kolega i ja smo otvorili ovu tvrtku, nismo imali nikakve dvojbe. Osijek je inače manje poznat od Zagreba, ali u zadnje se vrijeme situacija drastično popravlja, otvoren je Osijek software city kao udruga', kaže Ivan Lozančić.

Sebastijan je posao tražio tri godine. 'Zaposlio sam se bio kao konobar jer u struci nije bilo posla ili, ako je bilo,
tražilo se recimo pet godina radnog iskustva', priča Sebastijan (27).

U tvrtki u kojoj sada radi prvo je završio edukaciju. Visokooborazovane i nezaposlene Slavonce uče novim znanjima, ali im pomažu i kod traženja posla. 'Mi njih skupljamo na određeno mjesto, malu grupu od 6 ljudi, tražimo gdje je tko od njih najbolji u kojem području i, uz mentorstvo starijih kolega, oni napreduju na taj način', pojašnjava Ivan Lozančić.

Nakon edukacije, one najbolje odmah i zaposle.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju