Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozbiljne namjere

Volkswagen želi biti vodeći u proizvodnji hibrida

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volkswagen je vrlo ozbiljan u namjeri da do 2018. godine postane svjetski broj 1. Jedan od načina kako to postići je i vodeća uloga u segmentu električnih i hibridnih vozila.

Uz najavljeni električni Golf, koji se na tržištu očekuje 2013. godine, Volkswagen namjerava ponuditi i posve nove male automobile pogonjene strujom. Jedan od njih je model koji gledate, konceptnog naziva Milano Taxi, koji bojama podsjeća upravo na taksije koji su nekada bili često viđani na cestama talijanske metropole.

Automobil je s 3,7 metara dužine manji od Pola. Zbog toga ovdje nema prtljažnika, kao niti suvozačkog sjedala, ali zato putnici, uživaju u izdašnom prostoru za noge. 1,5 tonu teški automobil pokreće 50 kilovata snažni elektromotor koji na kratko vrijeme može proizvesti snagu od 85 kilovata. Najveća brzina iznosi 120 km/h. Baterije su litij-ionske, 80 posto punjenja moguće je obaviti za jedan sat, a omogućuju radijus kretanja do 300 kilometara. Volkswagen je najavio kako bi 2018. 3 posto svih njihovih automobila trebala pokretati struja.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene