Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sinonim za crossovere

VIDEO: Pogon ograničio terenske mogućnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od kad se pojavio na sceni, Qashqai je, na neki način, postao sinonim za crossovere. Vrlo uspješan Nissanov model nije dizajniran po principu na kojem su se radili tipični SUV predstavnici, a to je i danas njegova glavna prednost.

Unutrašnjost je u odnosu na originalan vanjski dizajn dosta klasično uređena. Djeluje tek solidno i nema detalja koji se ističu. Jednostavno i uredno - tipično japanski, rekli bi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sportski duh iz Nissana Nismo izvedbe modela Qashqai i Pulsar će imati 270 KS Slika nije dostupna Sportski Leaf sa stražnjim pogonom Nissan Esflow koncept

Iako bi nam bio draži pogon na četiri kotača, kod ulaznog modela pogon je samo na prednje. Time su njegove terenske mogućnosti ograničene. Na asfaltu se ponaša poput klasičnog prednje-pogonaša, a vozne su osobine zbog povišenog težišta i same mase automobila nešto lošije od klasičnog kompakta. Očekuje vas ljuljanje karoserije na što se treba naviknuti.

Performanse također trpe zbog toga, ali daleko od toga da je ovakav Qashqai trom. 12 sekundi do stotke i 175 na sat sasvim su pristojne brojke. Za te je brojke zaslužan 1.6 litarski benzinac sa 114 konja, koji se solidno nosi s gotovo 1.400 kilograma ukupne mase. Težina traži i veliku pogonsku silu, a ona uzrokuje nešto povećanu potrošnju goriva. Prosječno smo tako trošili 9.2 litru što i nije baš malo. Analogno tome, niti ocjena na eko testu ne može biti bolja.

Razina opremljenosti je već kod osnovnog paketa Visia više nego solidna, opet tipično japanski. Stoga se cijena od 140.000 kuna ne čini pretjeranom, što testni automobil čini zanimljivom i funkcionalnom alternativom klasičnim kompaktima.

Emisiju Automotiv možete pogledati nedjeljom ujutro na programu Nove TV.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene