Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi Golf GTI. Legendarni narodni sportaš dogurao je do svoje 23. godine. Sličan pothvat nikome nije uspio, a troslovna oznaka 'G-T-I' postala je sinonim za vrhunski sportski automobil, bitno drugačiji od susjedovog običnog Golfa.


Šesto izdanje ove legendarne jurilice predstavlja se sa snagom od 210 konja ali i, po prvi put, s posebnim dodatkom na diferencijalu koji omogućuje još bolji prijenos snage na podlogu. To znači kako novi GTI jednostavno obožava zavoje te ih prolazi iznimno brzo. U vještim rukama nevjerojatno brzo, no oni manje iskusni, uvjereni u svoje sposobnosti, mogli bi se lako preračunati. Stoga Volkswagen preporučuje da GTI voze osobe starije od 21. godine.

Spot o iskusnom sportskom amaterskom vozaču

Vezani članci Andrej Plenković i Ursula von der Leyen Europska komisija mijenja pravila nakon pojavljivanja von der Leyen u spotu HDZ-a: "Nije znala o čemu se radi..." Slika nije dostupna Vikendom na stazu, preko tjedna na posao


U tu je svrhu snimljen i novi spot. A za GTI jednostavno nije bilo kompromisa. Uz sjajne lokacije u Njemačkoj, Volkswagen se ipak odlučio za Hollywood. Angažirana je skupina vrhunskih profesionalaca koji su odabrali oronulu tvornicu u luci nadomak Los Angelesa. Korišten je i helikopter iz kojeg su se snimali specijalni kadrovi. Glavni ljudski protagonist nove reklame, jer ipak je u fokusu automobil, mladi je Nijemac. Automobil je prepun stativa, kamera i sličnih snimateljskih pomagala, no u konačnici se ništa od toga ne smije vidjeti.

Spot je o iskusnom sportskom amaterskom vozaču, starijem od 21 godine, koji sjedi u autu i vozi ga na limitu po kompleksu jedne tvornice. Proklizava pored prepreka i u posljednjem trenutku proklizava kroz vrata tvornice.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom u jutarnjem terminu na Novoj TV.