Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne samo da dobro izgleda

VIDEO: Možda novi lider klase

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako bi i dizajn Golfa mogli nazvati konzervativnim, ono što nam je godinama nudio njegov manji i mlađi brat, bilo je lišeno bilo kakve želje za rizikom.

U VW su se vjerojatno naslušali prigovora o običnom dizajnu, ali je dobra prodaja jednostavno kočila bilo kakvu želju za ekstravagancijom.  A onda im je valjda prekipjelo i dobili smo Polo pete generacije. On ne samo da dobro izgleda, nego bi mogao postati neprikosnoveni lider u klasi.

Pročitajte i ovo Donald Trump Nedavno preminula Sve zbog poreza: Nećete vjerovati gdje je Trump pokopao svoju bivšu suprugu Slika nije dostupna ŠTO SE DOGODILO? Noćna jurnjava policije za Golfom u zagrebačkoj Dubravi: "Čula sam udarac, ali zvučao je kao da je pukla guma. Policija je vikala da svi uđemo u kuće"

Da bi se popeo na prijestolje, ne nedostaje mu ni aduta, barem po onome što smo vidjeli i doživjeli na hrvatskoj prezentaciji održanoj prošlog tjedna u Vinkovcima i Iloku. Iako prvi dojmovi u vožnji mogu biti varljivi, ono u čemu se ne možete prevariti i što osjetite čim sjednete u novi Polo je osjećaj da je prerastao klasu. Kvaliteta materijala, završna obrada, preciznost spojeva, sve to stavlja konkurenciju pred velike probleme. A problemi su još veći, ako znamo da Polo na hrvatsko tržište dolazi po cijeni povoljnijoj nego na zapadu.

Sportskiji izgled od prethodnika

Jasne, dinamične linije, uz par neizbježnih detalja karakterističnih za Volkswagen, i uz nižu i širu karoseriju, čine novog Pola, bar naizgled, puno sportskijim od prethodnika. EuroNCAP test novak iz Wolfsburga riješio je s odličnim uspjehom. Pet zvjezdica su dokaz da se poradilo i na krutosti karoserije. Nadalje, paleta motora sastoji se od 4 benzinca i tri dizelaša. Svi motori, osim novog 1.2 litrenog TSI-ja, su omah u ponudi, a novi TSI  će u prodaji biti u studenom.
Najslabiji motor koji pokreće novi Polo je već poznati trocilindraš sa 60 konja, i on je u trovratnoj Trendline varijanti ulazni model s cijenom od 79.000 kuna.

Najskuplji model, naravno bez dodatne opreme, ali u bogatom Highline paketu, je 1.6 TDI sa 105 konja i DSG mjenjačem. Okvirno stoji 130.000 kuna. Odnos cijene i onoga što nudi čine novi Polo ozbiljnim kandidatom za najprodavaniji automobil, barem u Hrvatskoj. Tradicionalna sklonost VW-u, ili bolje rečeno Golfu, sada ima rezervnu , povoljniju alternativu. Manjak gabarita ostavlja višak u džepu, zbog kojeg lako prebolite manjak komfora.

Emisiju Automotiv pogledajte nedjeljom, u jutarnjem programu Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene