Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ide i do 140 km/h

VIDEO Izgradio automobil na vjetar!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tang Zhengping ime je 55-ogodišnjeg kineskog farmera koji je u samo 3 mjeseca izgradio 3 metra dug i metar visok automobil koji pokreće vjetar.

Vozilo pokreću elektronički generatori i baterije koje se pune pomoću vrtnje velikog ventilatora na poklopcu motora. Na stražnjem djelu vozila nalaze se i dva solarna krila koja pomažu pri stvaranju elektriciteta. Dok je jedan set generatora i baterija u pogonu, ostali se pune, a i pri takvom radu ovo vozilo na vjetar može dosegnuti brzinu i do 140 km/h.

Pročitajte i ovo Snažan vjetar u Engleskoj rekordni vjetrovi VIDEO Oluja Isha zamrznula Veliku Britaniju i Irsku: Otkazane stotine letova, ne voze vlakovi ni trajekti Ilustracija "Budite na oprezu" Vrijeme je potencijalno opasno u više regija, DHMZ upalio meteoalarme

>> VIDEO Da! Ovo služi za VOŽNJU!

Tang je od djetinjstva veliki zaljubljenik u elektroniku, a ideju o automobilu koji pokreće vjetar dobio je još prije 30 godina. Ipak, tek prije 3 mjeseca započeo je s realizacijom te ideje i u tako kratko vrijeme, uz troškove od samo 1.600 dolara, izgradio je maleno vozilo za kojeg vjeruje da bi ga moglo pretvoriti u milijunaša.

Ipak ističe kako ga novac nije motivirao za ovaj revolucionarni izum. 'Moj san je da uspijem doprinijeti društvu. Nisam ovaj automobil napravio samo zbog novca, već želim vidjeti kako ga ljudi voze na cesti. Sve što želim je biti koristan društvu', zaključio je Zhengping. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene