Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

S aktualnom edicijom trovratnog Meganea, Renault je napravio kompromis u odnosu na prve dvije. Kod prvog Megana, kupe verzija je imala isti prednji kraj kao petero-vratna, dok se ostatak automobila totalno razlikovao, uključujući i međuosovinski razmak.


Druga je generacija bila sušta suprotnost. Jednostavno su uklonili jedan par vrata, dok ostalo nije uopće dirano.
Kod aktualne, treće generacije, gotovo su sve vanjske dimenzije iste, dok su bitne razlike vidljive na zadnjim svjetlosnim sklopovima, odnosno cjelokupnom zadnjem kraju, kupeovskoj liniji krova ali i na prednjem braniku.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Novi Megane CC Dinamique Slika nije dostupna Razmetljiva pojava koja će utjerati strah u kosti

Zahvaljujući tim promjenama Megane Coupe je osjetno atraktivniji od limuzine. Privlači poglede gdje god se našli, stoga mu za vanjski izgled možemo dodijeliti vrlo dobru ocjenu. Zrači prikrivenom agresivnošću, koja će mu sigurno donijeti uspjeh. Ipak, takav oblik ima i jednu manu vidljivost straga je prilično loša.

Preobičan za francusku automobil

Unutrašnjost je ista kao kod petero-vratne verzije. Primjetan je napredak u kvaliteti materijala, pa i dizajnu, međutim, sve to djeluje pomalo preobično za jedan francuski automobil. Kao da se nije htjelo riskirati s nekonvencionalnim rješenjima te je osnovni cilj bio napraviti kvalitetnu i dobro ergonomski riješenu unutrašnjost. Izgled je jednostavno stavljen u drugi plan. U stvari, nismo sigurni trebamo li na takvom stavu Renaultu čestitati ili zamjeriti. Ovjes je prilično tih i dobro obavlja svoju funkciju. Malo je tvrđe podešen, kako i dolikuje kupeu. Može podnijeti i više od 85 dizelskih konja koliko ima naš testni automobil.
 

To je, zapravo, i jedina bitna zamjerka. Premala snaga za ovakav tip automobila. S ovim motorom tako dobivate samo vizualni dojam i ako vas on zadovoljava onda je to to. Ako ne, preporučljivo je dodati 8.500 kuna za jaču verziju istog dizelaša sa 105 konja. Performanse su osjetno bolje, potrošnja gotovo jednaka, a bit ćete, u konačnici, puno sretniji.

Emisiju Automotiv pogledajte u nedjelju, u jutarnjem terminu programa Nove TV.