Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ocijenili smo

VIDEO: Anemičan, neuvjerljiv, ali povoljan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkako je Daewoo postao Chevrolet, jedno se mora priznati, napredak je vidljiv na svakom novom modelu. I to doslovno vidljiv, jer jednostavno bolje izgledaju.

Čak i oni koji još uvijek nose dobar dio gena s Daewoo pečatom, poput Avea. On nije potpuno novi model, pa je dizajnerski još uvijek inferioran europskoj konkurenciji, ali ga je face-lifting poprilično udaljio od izvornika, Kalosa. I to u dobrom smjeru. Sada bi ga već mogli nazvati zgodnim mališanom, koji će i izgledom naći put do kupca, a ne samo atraktivnom cijenom. Djeluje i znatno dinamičnije, s blagom sportskom notom, koju mu daju alu naplatci i mali krovni spojler. Na žalost, u unutrašnjosti ćete naći malo toga što bi mogli nazvati atraktivnim, i ona nikako nije u skladu s vanjštinom. Neinventivna, jednostavna prednja armatura djeluje zastarjelo, kao i ploča s instrumentima, a još gori dojam ostavlja predimenzionirani upravljač.

Prostor na stražnjoj klupi je zadovoljavajući, s obzirom na vanjske dimenzije, ali je zbog toga žrtvovan prtljažnik. Obujam mu je samo 220 litara. Iako 1.4 benzinac nominalno raspolaže sa 100 konja, ostavlja utisak da dobar dio njih ima kondicijskih problema, i da nisu u punoj formi. Da bi se bilo što izvuklo iz motora,morate se kretati u gornjem području okretaja. Same brojke i nisu tako razočaravajuće - 11.9 sekundi do stotke i 175 kilometara na sat, ali je osjećaj u vožnji takav da brzo odustajete od jurcanja. Ovjes je premekan za takvo što, a ni upravljač ni peterobrzinski ručni mjenjač nisu ponajbolji.

Sve to utječe i na potrošnju. 7,5 litara je, za ovako malen, automobil prilično puno. Ono s čime se testni Aveo može pohvaliti je cijena. Istina, akcijska, ali sudeći prema prodaji automobila kod nas, vjerojatno i nešto trajnija. 85.000 kuna je, realno gledajući, povoljna ponuda, koja ublažava očite minuse koje je Aveo skupio zbog anemičnog motora i neuvjerljivih voznih osobina. Vanjski izgled i cijena tako ostaju jedini prodajni aduti Avea, koji je definitivno zreo za smjenu generacija. Cruze i novi Spark pokazuju da Chevrolet može puno bolje.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene