Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Upoznajte novi Bentley Continental GT Speed kabriolet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Procurile fotke Bentley Continental GT Speed kabrioleta, najbržeg cestovnog Bentley modela u kabriolet izvedbi.

Na netu su procurile prve fotke novog Bentley Continental GT Speed kabrioleta a novi model mogao bi i službeno biti predstavljen na Međunarodnom auto salonu u SAD-u, NAIAS-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za kraj ljeta - Audi RS5 kabriolet Slika nije dostupna Predstavljen je novi BMW serije 6 Coupe

Najbrži cestovni kabriolet koji je Bentley ikada proizveo, novi Continental GT Speed postiže maksimalnu brzinu od 322 km/h a silna snaga koju dostavlja pogonski agregat prenosi se na podlogu preko sva četiri kotača.

Kao i kod coupea, pod poklopcem je proizvođačev legendarni twin-turbo W12 šestlitraš koji razvija 617 KS pri 6.000 o/min što je skoro pedeset konjskih snaga više od standardnog Continental GT-a, te 800 Nm okretnog momenta dostupnih od 2.000 do 5.000 o/min za trenutačno dostupne visoke performanse. U kombinaciji s novim ZF 8-stupanjskim automatskim prijenosom s kratkim prijenosnim omjerima i vrhunskim softverom za kontrolu rada motora, GT Speed od nule do stotke sprinta za 4.2 sekunde dok brzinu od 160 km/h s mrtve nule dostiže za tek 9 sekundi..

U pravoj Bentleyevoj maniri, fantastične performanse popraćene su unaprijeđenom šasijom s dorađenim oprugama, anti-roll šipkama i ležajevima, nižim odmakom od tla (za 10mm sprijeda i straga) te tuniranim elektronički kontroliranim sustavom amortizera i upravljanja.

Međutim, ovaj najnoviji i najjači dodatak ponudi Continental modelske linije i dalje je uglađeni gospodski automobil koji čini Bentley jedinstvenim. Čak je i zvuk ispušnog sustava koji je dublji i uzbudljiviji pri jačem ubrzanju u normalnim voznim uvjetima vrlo civiliziran i uglađen, pa i pri većim ali stabilnim brzinama.

►►►   Bentley je najbrži na ledu

►►►   Bentley izbacio video prilog o EXP 9 F konceptu

►►►   Bentley Continental s novim twin-turbo V8 motorom stiže u Detroit

Sustav pogona na sva četiri kotača u omjeru od 60:40 u korist stražnje osovine nudi osjećaj sigurnosti i samopouzdanja svojom stabilnošću i potencijalom da ponudi sve što ima, performansno gledajući, u svako doba godine i u gotovo svim vremenskim uvjetima.

Suptilni dizajnerski elementi koji izdvajaju GT Speed od ostatka Continental obitelji uključuju ekskluzivne 21-inčne alu-naplatke, tamne umetke u rešetci hladnjaka i niže postavljen branik kao i specifične ispušne cijevi.

GT Speed donosi još jednu specifičnost. Bentleyev W12 motor po prvi je put uparen sa ZF 8-stupanjskim mjenjačem koji je dizajniran tako da podnosi ekstreman okretni moment W12 motora. Spomenuti mjenjač skraćuje vrijeme ubrzanja na način da osigurava da motor uvijek radi na idealnoj brzini za maksimalan okretni moment. Ovaj tehnološki napredan sustav prijenosa također ima i ''Block Shifting'' tehnologiju koja omogućava prijenos iz, recimo, 8. brzine ravno u 4. brzinu za trenutačan odaziv i munjevito ubrzanje.

Unatoč svom izrazito sportskom karakteru, GT Speed zadržava prepoznatljivu dozu elegancije svojim ručno rađenim interijeom s najfinijim prirodnim materijalima. Meka koža, polirane drvene površine i metali hladni na dodir izvedeni su do savršenstva po čemu je Bentley na kraju krajeva i poznat. GT Speed standardno dolazi s proizvođačevom luksuznom ali i nadasve sportskom Mulliner Driving Specification oznakom koja donosi perforiranu kožu s romboidnim prošivima na sva četiri sjedala, na vratima i bočnim oblogama kod stražnjih sjedala. Kupcima je na raspolaganju i velikodušan popis opcionalne opreme i materijala kao i mogućnost da daju ušiti Bentley oznake na naslonjače za glavu.
 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene