Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Unikatni BMW 1M Coupe za posebnog klijenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki IND pokazao je svoj najnoviji tuning projekt na bazi fenomenalnog BMW 1M Coupea.

Tuning stručnjak za BMW, IND iz Chicaga, izbacio je informacije i fotografije svog novog projekta za jednog vrlo posebnog klijenta. Zvijezda priče je novi BMW 1M Coupe a izgleda da nekima serijski automobil nije dovoljno dobar i brz pa su se dečki iz IND-a primili posla kako bi udovoljili potražnji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Poseban klijent je čovjek koji je lud za BMW M modelima, pogotovo tuniranim verzijama, a ima dovoljno sreće da može isprobati i imati svaki BMW-ov M model, od prvog modela do zadnjeg. Kada je najavljen 1M model, znao je da bi to mogao biti najbolji M model u zadnjih nekoliko godina, te je apsolutno morao nabaviti najnoviji dodatak M obitelji, naravno odmah u tuniranom obliku.

Kao što možete pretpostaviti, to nije samo tako. Čak niti ovaj financijski 'potfutran' Amerikanac nije mogao nabaviti novi dorađeni 1M model jer su se tuning dijelovi tek počeli projektirati i proizvoditi.

Međutim, ljubav prema M brendu bila je jača te se nije dao smesti. On je naime izravno kontaktirao IND i pronašao rješenje. Zajedno IND-om i predstavnikom BMW automobila kod kojega spomenuti BMW fan kupuje svoje M ljubimce, ovaj čovjek čije ime nije otkriveno dobio je svoj unikatni primjerak već sređenog BMW 1M Cuopea i to u najkraćem mogućem vremenu.

Odmah nakon razgovora s BMW NA (North America), ekipa iz IND-a pred sobom je imala savršen, potpuno nov Valencia Orange 1M model, još uvijek u plastičnom omotu od transporta. Ekipa iz IND-a zadala si je prilično nezavidan zadatak da obavi svoj posao u samo 48 sati.

Ne treba stoga niti reći da su odmah prionuli na posao. Većina dijelova koje su ugradili na automobil bili su prototipni dijelovi ili posebno rađeni zbog toga što je automobil vrlo nov na tržištu te su znali da će morati raditi određene prilagodbe.

Izvorni poklopac motora zamijenjen je s proizvodom tvrtke Seibon s umetkom od karbona. Seibonov poklopac i boja automobila bili su odabir kljenta dok je IND dodao sjajno crne prednje i bočne rešetke kako bi uklonili svaki trag kroma . RevoZport dostavio je svoj dvodijelni podesivi prednji spojler i dvodijelni stražnji difuzor što je malom 1M podarilo prilično agresivan izgled.

Ekipa iz IND-a odlučila se na KW podesiv ovjes kako bi ovaj 1M mogao mijenjati visinu od tla te tako biti primjereniji za svakodnevnu vožnju. Ugradili su i nove veće kočnice ali za sada ne znamo kojih specifikacija.

Ovakav 1M automobil mora imati jednako agresivan zvuk koji odgovara njegovom vanjskom izgledu. IND se u tom pogledu obratio Eisenmannu za zvuk koji će biti prepoznatljiv i među cijelim morem modificiranih 1M modela. Ekipa iz IND-a spojila je Eisenmannov ispušni sustav i Akrapović downpipe što je rezultiralo dramatičnim povećanjem snage već ionako jakog M motora pod haubom 1M modela. ESS Tuning dostavio je softver za dodatno optimiziranje snage te samo možemo pretpostavljati što će ovaj 1M raditi na cesti.

Njegov 6-cilindrični TwinPower turbobenzinac s izravnim ubrizgavanjem sada dostavlja oko 460 KS (+120 KS u odnosu na original). Ubrzanje do 100 km/h iznosi nešto više od 4 sekunde uz maksimalnu brzinu preko 300 km/h.

Bez obzira na obim modifikacija, uvijek su upravo najmanji detalji oni koji doista zaokružuju dojam. Znajući to, IND je izradio par unikatnih elemenata za ovaj 1M model poput dodavanja Valencia Orange boje na BMW-ov performansni upravljač, zatim ugradnje BMW performansnog stražnjeg spojlera s M3 CRT bojama, te M oznake u sjajno crnoj boji s rubovima u Valencia Orange boji.

Svi u IND-u strpljivo su čekali trenutak kada će njihov klijent doći po svoj novi, jedinstveni BMW 1M automobil a iako nikada nije isprobao serijski 1M, sigurni su da će biti oduševljen njihovom interpretacijom BMW-ovog najnovijeg primjerka iz M obitelji.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene