Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove tehnologije

Tko i zašto bi želio BMW svjetleći znak na svom autu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BMW će svoj nedavno predstavljeni kabriolet serije 2 prodavati s opcionalnim LED projektorom ugrađenim u vrata automobila koji vam pokazuje logo vašeg automobila. Ovo treba malo objašnjenja pa pogledajte u čemu se radi.

Iako proizvođači automobila danas, a posebice kad govorimo o luksuznijim brendovima, nude doista bogatu ponudu dodatne opreme kojima žele svojim kupcima unaprijediti vozno iskustvo ali ponajprije potaknuti kupce da potroše još malo više novaca na sve te dodatne sadržaje od kojih su neki vrlo korisni i praktični dok su neki pak posve suvišni, ali tko voli nek' izvoli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Međutim, BMW odsad na popisu dodatne opreme nudi nešto što doista ne možemo dokučiti kome bi to trebalo i zašto. Novi element koji se može naručiti s nedavno predstavljenim kabrioletom serije 2 bavarski proizvođač naziva ''LED Door Projector'' a radi se upravo o tome, projektoru koji pomoću LED svjetala prikazuje BMW logo na tlu koji.

Ovo nevjerojatno čudo tehnologije (čitaj: nešto što se može kuptii na eBayu iz Kine za par dolara) omogućava vlasnicima vozila da vide sjajni loga na tlu odmah ispred vaših nogu čim otvorite vrata i spremate se izaći iz vozila.

Bavarski brend nije izdao nikakve posebne detalje o ovom neobičnom dodatku na popisu opcionalne opreme ali možda ćemo saznati nešto više na pariškom auto salonu koji otvara vrata sljedeći mjesec a iskreno se nadamo da će BMW objaviti i koliko će točno trebati izdvojiti novaca za ovaj opcionalni ego-trip.

Po našem mišljenju, nuspojave novog BMW-ovog sustava uključuju povišeni osjećaj superiornosti, iznenadnu nemogućnost da se parkirate unutar iscrtanog parkirnog mjesta te veću dozu amnezije vezano za korištenje indikatora za promjenu smjera iliti žmigavaca prilikom skretanja. U slučaju da ovi simptomi ne nestanu s vremenom, pogledajte što piše u priručniku koji dolazi s vozilom.

Što možemo očekivati od novih sigurnosnih sustava u automobilima

Pritom također valja reći da Mercedes-Benz također nudi u sklopu svog Accesories GmbH-a osvjetljenje za svoj zvjezdasti logo na rešetci hladnjaka za nekoliko luksuznijih modela u svojoj ponudi. Doduše, logo na rešetci hladnjaka koji svijetli u mraku je ipak malo suptilniji od velike projekcije na cesti.

Uz optička vlakna s LED tehnologijom, bijeli zvjezdasti logo je osvijetljen samo kad je automobil stacionaran. ''Osvjetljena zvijezda'' sjaji samo kad je automobil otključan i kad je motor u stanju mirovanja. Također se zasjaji kad kad se otvore putnička vrata ili vrata prtljažnika. Nakon što se vrata zatvore, zvijezda unutar 15 sekundi prestaje svijetliti.

Ali, kako kažu, sto ljudi, sto čudi. Svakako nas zanima što vi mislite o ovome i da li bi i vi voljeli da možete imati projekciju loga svog omiljenog metalnog ljubimca na cesti dok izlazite iz automobila? Svakako nam recite što mislite.

Kako to izgleda kod Mercedesa, pogledajte u video prilogu!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene