Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SEAT izbacio Ibiza CUPRA Concept

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SEAT je službeno predstavio novi Ibiza Cupra Concept koji uspješno kombinira zabavu u vožnji s visokim stupnjem funkcionalnosti a isti je ujedno i najava za nadolazeći proizvodni model.

Tek nekoliko dana nakon što je nova generacija Ibize krenula u prodaju, SEAT je sportski dizajn svog popularnog gradskog hatchbacka odveo stepenicu više a konačni rezultat jest Cupra Concept.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pogledajte prve fotografije nove Leon Cupre s 280 KS Slika nije dostupna SEAT najavio opaki Leon Cupra R model

Ibiza Cupra Concept zapravo je tzv. ''close-to-production'' koncept, drugim riječima najava proizvodnog modela koji će se minimalno (ako uopće) razlikovati od spomenute studije. Ibiza Cupra Concept još više utjelovljuje glavne karakteristike španjolskog brenda poput dinamičnih performansi, najnovijih tehnoloških rješenja i bogatog paketa opreme u mladenačkom i modernom pakiranju.

Ibiza Cupra koncept opremljen je nagrađivanim 1.4-litrenim TSI benzinskim motorom s izravnim ubrizgavanjem te turbo i superpunjačem. Spomenuti 4-cilindrični benzinski motor potpomognut turbinom i kompresorom tako dostavlja ukupno 180 KS koje se prenose na prednje kotače preko sofisticiranog 7-stupanjskog DSG mjenjača kojime se može upravljati i preko papučica na upravljaču.

Tehničke karakteristike uključuju i XDS elektroničku blokadu diferencijala, visoko-performansni kočioni sustav i opcionalni SEAT Portable System koji sadrži navigacijske i zabavne funkcije a glavna odlika spomenutog sustava je, kao što i ime govori, mogućnost da se odvoji od komandne ploče za mobilnu upotrebu.

''Trenutačno i linearno ubrzanje, agilnost, solidna trakcija i dobar odaziv kočionog sustava ključni su elementi onoga što predstavlja ime Cupra,'' kaže Dr. Matthias Rabe, potpredsjednik odjela za istraživanje i razvoj u SEAT S.A. ''Novi Ibiza Cupra Concept savršen je primjer načina na koji SEAT primjenjuje tehnološka rješenja VW Grupe u vozila koja i dalje dolaze u jedinstvenom i bogato opremljenom paketu,'' dodaje Rabe.

Nova generacija stilski će biti unaprijeđena novom prednjom maskom sa širom rešetkom hladnjaka i odvažno dimenzioniranim usisnicima koji dodatno naglašavaju širinu i snagu Ibiza Cupra koncepta. Prednji kraj estetski se ističe i redizajniranim svjetlosnim sklopovima pomalo nalik na A1 model sestrinske tvrtke Audi koji sadrže LED dnevna svjetla a LED tehnologija primijenjena je i na stražnjim svjetlosnim sklopovima. Bi-xenon svjetla pružaju kvalitetnije osvjetljenje a indikatori za promjenu smjera ugrađeni su u velike maglenke.

Muskulaturan stražnji kraj dodatno je naglašen difuzorom a 17-inčni naplatci još su jedan dokaz dinamičnog potencijala sportskog hatchbacka. Bočni retrovizori leže u sjajno crnim kućištima, kako i priliči jednoj Cupri, te ujedno stvaraju i vizualan kontrast u odnosu na upečatljivu žutu boju karoserije, Crono Yellow.

Emotivan i moćan dizajn karoserije prenesen je i u dizajn interijera novog Ibiza Cupra Concepta. Vizualno čist, minimalistički i jasno strukturiran kokpit nudi izuzetno kvalitetne materijale i preciznu izradu. Sportski upravljač s oznakom Cupra i polugicama za promjenu brzina DSG mjenjača, kožna sportska sjedala s lateralnim prugama u kontrastnoj žutoj boji neke su od glavnih karakteristika.

Sustav za zabavu također je potpuno nov. Kao dodatak dojmljivom audio sustavu tu je opcionalni SEAT Portable System kojime se upravlja preko 5-inčnog ekrana koji se može odvojiti od komandne ploče. Među mnogim funkcijama spomenutog sustava nalazi se navigacija, hands-free telefoniranje s glasovnom kontrolom i on-board kompjuter. U dogledno vrijeme ovaj će sustav biti dostupan na popisu dodatne opreme uz sve Ibiza modele.

Proizvodna verzija u prodajne salone trebala bi stići krajem ove godine a nama definitivno izgleda super!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene