Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SEAT najavio opaki Leon Cupra R model

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon najava da početkom 2014. godine dolazi novi Cupra model, sada su nas obradovali vješću da je i Cupra R model dobio zeleno svijetlo.

Opet vijesti o novom dodatku SEAT Leon liniji modela. Nakon što nam je španjolski brend pokazao novu obiteljsku varijantu Leona nazvanu SEAT Leon ST, stižu naznake i o novoj performansnoj verziji. SEAT procjenjuje mogućnost proizvodnje Leon Cupra R modela s 300 KS i pogonom na sva četiri kotača koji će bez problema konkurirati modelima poput Audi S3, Focus RS ili BMW 135i.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Golf od sada i kao hibrid uz potrošnju od samo 1.8l/100km Slika nije dostupna Koncept Audi predstavio hibridni crossover sa 408 KS koji troši manje od 2 litre

Takvu vijest s radošću će dočekati većina ljubitelja performansnih gradskih hatchback modela. Tako bi nam početkom sljedeće godine trebala stići Leon Cupra a postoje naznake i o mogućem lansiranju Leon Cupra R modela.

Nova generacija SEAT Leon Cupra R modela ovoga bi puta mogla biti sasvim drugačija priča. Novi pristup razvoju performansnog Cupra R modela dijelom se može zahvaliti SEAT-ovoj pripadnosti VW grupaciji i mogućnosti korištenja njihove MQB platforme koja omogućava različita podešenja raznih elektroničkih i mehaničkih sustava u automobilu.

Temeljen na nadolazećoj Leon Cupri, model sa sufiksom R trebao bi dobiti suptilan paket aerodinamičkih dodataka te sportski podešen ovjes. Na stražnjem kraju bi se oko difuzora mogle naći četiri ispušne cijevi umjesto standardne dvije cijevi na serijskoj Cupri.

Snagu bi trebao pružati 2.0-litreni četverocilindrični turbo motor s izlaznom snagom od 300 KS. Isti bi trebao biti uparen s mjenjačem s dvije spojke koji bi snagu prenosio na sva četiri kotača. Time bi Leon Cupra R mogao do stotke ubrzati za otprilike 5 sekundi i postizati maksimalnu brzinu od preko 250 km/h.

►►►   Opaki Leon Cup Racer stiže na Worthersee

Automobil bi u unutrašnjosti trebao biti opremljen sa sportskim sjedalima ali i obogaćen još ponekim posebnim elementima. Za očekivati je da bi Cupra R mogla biti opremljena i Launch Control sustavom i posebnim Cupra načinom rada koji garantira još naglašenije sportsko vozno iskustvo.

SEAT se izgleda namjerava probuditi iz svog zimskog sna i ponovno zauzeti svoje mjesto u ponudi visoko-performansnih gradskih automobila a uvođenjem Leon Cupra R modela napravili bi upravo to. Definitivno palac gore za Leon Cupra R model!

Izgled moguće Cupre R najbolje su nam pokazali dečki sa portala Nickecars.com
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene