Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove tehnologije

Polaris službeno predstavio nepneumatske gume za svoj ATV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polaris® Industries Inc., vodeći proizvođač off-road vozila koji proizvodi terenska vozila i za američku vojsku, ovih je dana objavio da lansiraju novo 'military-grade' terensko vozilo, ATV s TerrainArmor nepneumatskim gumama (NPT – Non-Pneumatic Tires).

Ranije ove godine, ogranak Polaris Industrijesa, Polaris Defense počeo je nuditi NPT gume kao opcionalnu opremu sa svojim vojnim vozilima. Tehnologija je vrlo praktična za vojnu upotrebu zbog činjenice da se ove gume nikada neće isprazniti. Sada su nove NPT gume stavili na svoj najbolji ATV te ga ponudili na tržište. Polaris će biti prvi proizvođač koji će plasirati ovaj super proizvod na masovno tržište.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Polaris je testirao NPT gume u nekoliko ekstremnih situacija poput vožnje od preko 500 km nakon pogotka 50-kalibarskim metkom, te 1600 km nakon što se u gume zabio 7.6 cm dugačak šiljak. Ti su testovi pružili dokaz da je moguća aplikacija i u vozilima masovne proizvodnje za civilno tržište, obzirom da su se gume pokazale dugotrajne i pouzdane.

NPT gume omogućavaju ozbiljne radove na grubim terenima a i savršen su pratioc za odlazak u lov. Osim što vam se nikada neće probušiti guma, TerrainArmor gume nude i neke druge prednosti poput boljeg gravitacijskog središta a i gume su dizajnirane za širok raspon primjena.

Kao dodatak NPT gumama i da bi se pobrinuli da je Sportsman WV850 H.O. doista vrlo sposoban radni partner koji će odraditi svoju zadaću i u najzahtjevnijim uvjetima, vozilo dolazi opremljeno i sa sljedećim: potpuno automatskim mjenjačem s jednom brzinom za vojne primjene, dorađenim paketom amortizera koji pružaju izvrsnu upravljivost u vožnji pod teškim opterećenjem ili na izuzetno grubim voznim površinama, boljim hlađenjem u slučaju vožnje u uvjetima visokih vanjskih temperatura, čeličnim nosačima koji mogu podnijeti 272 kg tereta te naravno vrhunskim vitlom.

►►►   VIDEO Zaboravite na probušene gume, OVO bi vas moglo oduševiti

Sportsman WV850 H.O. sposoban je za cjelodnevni težak rad a usto nudi i određenu dozu udobnosti. Uz spremnik goriva zapremnine 44.5 litara nema potrebe za česte posjete bezninskoj crpki a širi prostor za noge posebno je prilagođen vozačima s većom radnom obućom. Standardni EPS (Electronic Power Steering) pak smanjuje umor u vožnji.

Pri početnoj cijeni od 14.999 američkih dolara Sportsman WV850 H.O. s TerrainArmor gumama proizveden je s ciljem da lako podnosi zahtjevne vozne uvjete bilo da idete u lov ili da radite na gradilištu ili polju, a dolaziti će u istoj Avalanche sivoj boji kao i njegov rođak, radno vozilo Polaris BRUTUS.

Predlažemo da pogledate što WV850 H.O stvarno može u priloženim video prilozima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene