Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pogled u prošlost: Porsche 912 iz 1966. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon svih ovih godina, Porscheov 912 model koji se proizvodio od 1965. do 1969. godine i dalje je lijep, atraktivan i zanimljiv automobil - pa smo se i mi ovim putem malo prisjetili ovog prekrasnog klasika!

Porsche 912 bio je uveden u ponudu kao odgovor na kritike kupaca da je novi 911 model bio jednostavno preskup, a proizvodio se od 1965. do 1969. godine. Drugim riječima, 912 model nije bio planiran već je uveden naknadno kako bi se kupcima pružila cjenovno pristupačnija verzija 911-ice koja je izgledala gotovo isto, ali je ujedno i svojim slabijim motorom i manjom masom bila upravljivija i lakša za voziti.

Ovaj je model ujedno bio i vrlo elegantan i lijep, možda i zbog istaknutih metalnih ukrasa na prednjem i stražnjem kraju, standardnih kromiranih ratkapa i slično.

Automobil je bio vrlo agilan i upravljiv kompaktni performansni automobil s četiri sjedala koji je tada dostavljao 90 KS te 120 Nm okretnog momenta iz 1.6 litrenog četverocilindričnog motora. Potrošnja se kretala oko 8,6 l/100km a takva je kombinacija snage i potrošnje (u to doba) bila moguća zbog vrlo učinkovitog benzinskog motora koji je Porsche ugradio u ovaj model te i zbog vrlo niskog koeficijenta otpora zraka.

Uz masu od samo 970 kg do 100 km/h ubrzavao je za 12,8 sekundi uz maksimalnu brzinu od 185 km/h. Mjenjač je bio ručni sa 5 brzina a pogon naravno stražnji.

Ovo je prvi Porsche 911 Turbo ikada!

Porsche za Detroit pripremio povratak legendarne Targe

Primjerak koji možete vidjeit na fotografijama očigledno je bio mažen i pažen te izgleda vrlo reprezentabilno. Ovaj Porsche 912 iz 1966. godine s brojem šasije 455842 jedan je od ranijih modela ove proizvodne serije u možda jednoj od najpopularnijih originalnih boja karoserije, Kelly Green.

Naravno da nakon toliko godina automobil pokazuje neke znakove trošenja ali tko god će jednog dana kupiti ovaj vrlo poseban Porscheov model zasigurno će mu svaki put prilazi s oduševljenim izrazom lica, pa čak iako ima par ogrebotina.

Prema opisu u oglasu, automobil navodno ima sve originalne komponente dok fotografije odozdo pokazuju da je podvozje u prilično dobrom stanju. Za one koji su zainteresirani, automobil se prodaje po cijeni od 36.500 dolara a trenutačna adresa mu je u Philadelphiji.

Za kraj, pogledajte veliku foto galeriju koju smo pripremili za vas!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene