Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Objavljena je lista 8 finalnih kandidata za Europski automobil godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljen popis finalista ovogodišnjeg izbora za Europski automobil godine koji će biti izabran 4. ožujka 2013., na ženevskom auto salonu.

Popis finalista ovogodišnjeg izbora za Auto Godine upravo je objavljen a pobjednik će službeno biti odabran na auto salonu u Ženevi u ožujku 2013. Sudsko vijeće od 58 sudaca odlučilo je izbaciti iz natjecanja automobile s naprednim aluminijskim konstrukcijama i hibridnim pogonskim sklopovima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Tako će se ove godine za titulu najboljeg boriti automobili s konvencionalnim tehnologijama u tipu karoserije koji većina kupaca u Europi preferira, hatchback formi, koji također nude visoku razinu sigurnosti, privlačan izgled i vrijednost za novac, a neće škoditi niti dobre vozne karakteristike.

Prošle dvije godine na izboru za Auto Godine dominirale su alternativne pogonske tehnologije te su nagradu odnijeli Opel/Vauxhall Ampera i Chevrolet Volt. Drugo mjesto tada je zauzeo Volskwagen Up! a treće Ford Focus.


Osam veličanstvenih ove godinu redom su:

Ford B-MAX
Hyundai i30
Mercedes-Benz A klasa
Peugeot 208
Renault Clio
Subaru BRZ/Toyota GT 86
Volkswagen Golf
Volvo V40

 

Pojedinačni opis automobila i njegovu foto galeriju možete pronaći klikom na ime pojedinog kandidata.

Koji bi od gore navedenih automobila po vašem mišljenju trebao osvojiti titulu Europskog automobila godine? Podijelite svoja mišljenja i komentare s nama a u anketi možete potvrditi svog kandidata.

Odmah dodajemo i informaciju da je na završnoj svečanosti održanoj u Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu odlukom uglednog Hrvatskog novinarskog žirija Zbora automobilskih novinara HND-a Peugeot 208 postao je HR auto godine osvojivši Zlatni volan. Iza njega, plasiravši se na 2. poziciju zasjeo je Volkswagen Golf sedme generacije dok se trećom pozicijom i Brončanim volanom okitio novi Renault Clio.

Dodijeljena su već tradicionalno i posebna priznanja za coupé (Toyota GT86), dizajn (Mercedes-Benz A klasa), ekologiju (KIA Optima Hybrid), gradski automobil (Fiat Panda), kabriolet (Mercedes-Benz SL), lako gospodarsko vozilo (Ford Transit Custom),najpovoljniju kupnju (Citroën C-Elysee i Peugeot 301), najprodavaniji automobil (Volkswagen Polo), obiteljski automobil (Dacia Lodgy), poslovnu limuzinu (BMW serije 3), sigurnost (Volvo V40), terenac-SUV-crossover (Opel Mokka) i tehničke inovacije (Mazda Skyactive).
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Europski automobil godine

  • Ford B-MAX
  • Hyundai i30
  • Mercedes A klasa
  • Peugeot 208
  • Renault Clio
  • Toyota GT 86
  • Volkswagen Golf
  • Volvo V40

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene