Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ford predstavio najmanji monovolumen B-MAX

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ford ponosno predstavlja svoj novi model B-MAX, kompaktan višenamjenski automobil koji ovog ožujka na Salonu automobila u Ženevi preuzima glavnu ulogu.

Ford je za nadolazeći auto salon u Ženevi pripremio nešto posebno. Novi model iz Forda mogli smo vidjeti u konceptnom obliku već prošle godine, međutim proizvođač je izbacio finalnu proizvodnu verziju svog novog kompaktnog volumena, B-MAX višenamjenskog vozila (MPV ili na engleskom 'multi-purpose vehicle).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Concept Novi S-MAX paziti će na vaše zdravlje Slika nije dostupna Wolf podigao Focus ST na 370 KS

Za razliku od C-MAXa koji je temeljen na Ford Focusu, novi Ford B-MAX u skladu sa svojim manjim dimenzijama temelji se na Fiesti što je vidljivo u prepoznatljivom izgledu prednje maske

Predsjednik i izvršni direktor Forda, Alan Mulally biti će osobno prisutan u Ženevi na predstavljanju novog B-MAX monovolumena koji bi trebao postaviti nove standarde u pogledu jedinstvenog dizajna vozila i najkvalitetnijih tehnoloških rješenja.

''B-MAX kombinira uzbudljiv i inovativan dizajn s elementima koji su prije bili viđeni samo u višim klasama vozila,'' kaže Stephen Odell, predsjednik i izvršni direktor Forda za Europu. ''To je potpuno novi tip automobila koji će zadovoljiti potrebe sve većeg broja kupaca koji žele puno više od svojih kompaktnih gradskih automobila,'' dodaje Odell.

Prilikom projektiranja B-MAXa i konačnog početka proizvodnje, Fordovi inženjeri morali su razviti potpuno novi pristup izradi vrata automobila koja svojom specifičnom konstrukcijom nude puno širi i slobodniji pristup kako vozaču, tako i putnicima, te dodatno olakšavaju unošenje tj. iznošenje stvari. Naime, Fordovi inženjeri odlučili su ugraditi B-stupove u sama vrata čime se ista otvaraju na klizni mehanizam i nude doista neograničen pristup stražnjoj klupi.

Konačni proizvod biti će odraz vrhunske kvalitete izrade i jednako kvalitetnih materijala koje rijetko nalazimo u klasi kompaktnih gradskih automobila i pripadajućem nižem cjenovnom razredu, a uz to novi monovolumen nuditi će fleksibilnost u rasporedu sjedala i najveći obujam prtljažnika u svojoj klasi.

Još jedna zanimljiva karakteristika novog B-MAXa jest njegov pogonski sklop koji u srcu ima Fordov novi 1.0-litreni EcoBoost benzinski agregat snage 100 ili 125 KS. Novi EcoBoost benzinac malog obujma nudi tehnološki naprednu kombinaciju snage i niske potrošnje. Pored štedljivog benzinca, u ponudi će biti i Duratorq TDCi dizelske varijante.

Ford B-MAX u prodaju stiže u drugoj polovici ove godine.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene