Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove tehnologije

Uskoro potpuno novi zračni jastuk! Nećete vjerovati gdje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Mustang za 2015. uvodi potpuno novi zračni jastuk koji pruža zaštitu za koljena za putnika na prednjem, suvozačkom sjedalu, ali u potpuno drugoj konfiguraciji. Saznajte detalje!

S novim Ford Mustangom, proizvođač na tržište uvodi i novi, inovativan sustav zaštite za područje koljena za putnika na suvozačevom sjedalu. Novi dizajn zračnog jastuka podiže ljestvicu u pogledu zaštite putnika u vozilu time što pruža zaštitni mehanizam na napuhavanje u manjem, lakšem pakiranju koji također omogućava prostraniji interijer za više udobnosti u vožnji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER Nema lijeka za ovisnike o adrenalinu – Ken Block ponovno u akciji! Slika nije dostupna Klasik Jeste li se ikad zapitali gdje su nakon snimanja završile limene zvijezde?

Ford kaže da je to prvi sustav zračnog jastuka za zaštitu koljena suvozača koji je smješten unutar vrata pretinca za rukavice s 15 patenata dok još patenata čeka na odobrenje.

Novi zračni jastuk biti će uveden na tržište kasnije tijekom godine i to u sklopu bogatog standardnog paketa sigurnosne opreme koji uključuje veći paket senzora, predzatezače sigurnosnih pojaseva, unaprijeđen sustav vanjskog osvijetljenja te duplo veći broj zračnih jastuka, a koji će biti dostupan kupcima potpuno novog Mustanga.

Da bi ovakav dizajn zračnog jastuka za koljena bio moguć, Fordovi dizajneri morali su razviti inovativne materijale i tehnike konstrukcije. Za razliku od tradicionalnih zračnih jastuka od tkanine, ovaj novi sustav sastoji se od fleksibilnog, plastičnog mjehura na napuhavanje koji je smješten između vanjskog i unutarnjeg panela vrata pretinca za rukavice.

Rezultat toga jest i 65 posto lakši dizajn sa sustavom napuhivanja koji je otprilike 75 posto manji u odnosu na onaj za konvencionalan zračni jastuk za koljena dok istovremeno pruža istu ili vrlo sličnu zaštitu za putnika.

Kad senzori detektiraju da je došlo do udarca vozila, sustav za napuhivanje puni mjehur čime se cijeli vanjski panel vrata pretinca za rukavice pomiče prema nogama putnika na suvozačevom sjedalu i tako pruža zaštitu na sličan način kao i tradicionalan zračni jastuk za koljena.

Zračni jastuci od sada i izvan vozila

Unaprijeđen sustav pakiranja tj. ugradnje jest daleko diskretniji obzirom da nema nikakvih vidljivih šavova ili pokrivki zračnog jastuka. To je dizajnerima omogućilo više fleksibilnosti u dizajnu čime se i komandna ploča može pomaknuti više prema vjetrobranskom staklu što povećava osjećaj prostranosti u unutrašnjosti vozila.

Pogledajte pobliže kako ovaj zračni jastuk funkcionira na novom Mustangu u Fordovom službenom videu.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene