Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fokus na europsko tržište

Nova Kia Picanto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je nova Kia Picanto. Novi supermini posljednji je u nizu Kijinih automobila s novim stilskim izražajem, a moderni mališan bit će službeno predstavljen na autosalonu u Ženevi u ožujku ove godine.

Gradski automobil sljedeće generacije, koji bi trebao krenuti u prodaju odmah nakon službenog predstavljanja, za razliku od svog prethodnika ima puno moderniji i samouvjereniji izgled. Izložbeni primjerak bit će standardni proizvodni model tako da ono što ćemo vidjeti u Ženevi jest upravo ono što ćemo i dobiti kada Picanto krene u prodaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OPET PROMJENA Od ponoći nove cijene goriva: Jeftiniji benzin, skuplji dizel Novi svjetski poredak – KIA ima najbolju premium limuzinu? - 5 VRUĆI METAL Novi svjetski poredak – KIA ima najbolju premium limuzinu?

Novi Picanto ima veću ukupnu dužinu od svog prethodnika kao i veći međuosovinski razmak što znači i više mjesta u putničkoj kabini. Ono što dijeli sa svojim prethodnikom jest da će se diljem svijeta prodavati u izvedbi s petera vrata, dok će Europljani na izbor imati i sportskiju varijantu s troja vrata.

Do danas, Kia još nije objavila fotografije unutrašnjosti automobila, međutim spominje se dvokraki volan, sjajne glatke površine i sveopći hi-tech, luksuzniji ugođaj.

Kia je za novi Picanto pripremila 1.0-litreni trocilindrični i 1.25-litreni četverocilindrični benzinski motor. Nakon službenog predstavljanja ponudu će obogatiti i 1.1-litreni četverocilindrični CRDi dizelaš sa 75 KS i 152 Nm okretnog momenta. Vrlo je vjerojatno da će najčišći motor ispuštati manje od 100 g/km štetnih plinova. Osim standardnih benzinskih agregata, Kia će dodati i LPG, bi-fuel i flex-fuel varijante.

Ono što možemo zaključiti iz ovih prvih službenih fotografija jest da je Kia ozbiljno naumila osvojiti europsko tržište, što pokazuje i očigledni europeizirani stilski izražaj novog Kia Picanto modela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene