Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eurocopter EC145 Mercedes-Benz style

Mercedes-Benz opremio luksuzni helikopter

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogim ljudima diljem svijeta Mercedes-Benz i njegova srebrna zvijezda predstavljaju simbol luksuza i stila. Ali od sada, ako želite recimo uživati u panoramskom pogledu svoga grada i izbjeći gužvu na ulici u luksuzu Mercedes-Benza, njemački proizvođač nudi rješenje i za ovaj problem.

Prvi proizvod iz novog odjela za proizvodni dizajn poznatog njemačkog proizvođača, 'Mercedes-Benz Style', spreman je za uzlijetanje: radi se o EC145 'Mercedes-Benz Style' helikopteru tvrtke Eurocopter koji je upravo doživio svjetsku premijeru 17. svibnja 2011. na Europskom sajmu poslovne avijacije u Ženevi (EBACE – European Business Aviation Convention & Exhibit), nakon čega će preći u ruke jednog kupca iz Europe.

Dizajneri iz Mercedes-Benza odgovorni su za opremanje interijera helikoptera koji je inače prepoznatljiv po svojoj vrlo širokoj primjeni i kvalitetnim materijalima. EC145 "Mercedes-Benz Style" rađen je po mjeri za luksuznu klijentelu bez obzira putuju li na poslovni sastanak ili na skijanje u St. Moritz

'Vrlo smo zadovoljni što smo prvi projekt 'Mercedes-Benz Style' odjela realizirali upravo u suradnji s Eurocopterom', rekao je prof. h.c. dr. Gorden Wagener, voditelj odjela za dizajn pri Mercedes-Benzu. 'Dizajn putničke kabine EC145 'Mercedes-Benz Style' helikoptera obilježava tradicionalna strast dizajnerskog jezika Mercedes-Benza i ispunjava i najviša očekivanja u pogledu elegancije, luksuza i udobnosti'.

Luksuzno dizajniran interijer inspiriran je luksuznim poslovnim limuzinama po kojima je ovaj brend (između ostaloga) poznat u svijetu korporativnog biznisa. EC145 'Mercedes-Benz Style' nudi najkvalitetnije materijale, elegantne detalje u drvu, ambijentalno osvjetljenje kakvo nalazimo i u S i E klasi koje se može prilagoditi prema bojama i jačini svjetlosti, te vrlo prostrane i više-funkcionalne kutije s cijelim nizom dodatne opreme. Eh, da, i da ne zaboravimo TV s DVD playerom, internet vezu i mali hladnjak za piće.

Dizajneri su veliku pažnju usmjerili na to da sam prostor nudi širok raspon upotrebe. Putnički prostor nevjerojatno je svestran čime su htjeli postići da EC145 'Mercedes-Benz Style' bude idealni izbor prijevoza za razne situacije – od poslovnih putovanja do obiteljskih izleta, bilo da se netko želi samo odmoriti ili baviti i nekom sportskom aktivnošću.

Sva sjedala koja su naravno kožna stoje na vodilicama te se njihov položaj može vrlo jednostavno mijenjati sukladno potrebama i smjestiti od četiri do maksimalno osam putnika, a pojedina sjedala mogu se u potpunosti i ukloniti za više prostora za prtljagu. Prtljažni prostor, međutim, dovoljno je velik i fleksibilan da u njega stane zaista sve što nekome može zatrebati a velik broj kukica i priključaka na podnici i bočnim oplatama osigurava da je sve dobro pričvršćeno.

'Samo godinu dana nakon što je Eurocopter predstavio tada još konceptni EC145 'Mercedes-Benz Style' na EBACE 2010., na tržište dolazi prvi proizvodni model koji je već prodan jednom kupcu iz Europe. Ovakvo postignuće potvrda je uspjeha pristupa Eurocoptera koji se kontinuirano trudi razviti proizvode koji ispunjavaju rastuće želje i očekivanja korporativnih ali i privatnih klijenata diljem svijeta', rekao je Olivier Lambert, viši potpredsjednik prodaje u Eurocopteru.

Iako je ovo možda novost za Mercedes-Benz, za Eurocopter ovo je već dobro provjerena priča. Naime, Eurocopter je prije par godina ostvario suradnju s jednako poznatim imenom ali u svijetu mode kada je Hermes opremio njihov EC135 model koji je trenutno u službi Falcon Aviation Services iz Abu Dhabija.

Tehnički podaci Eurocopter EC145:

– 2 turbo motora svaki po 770 KS
– promjer rotora 13 m
– maksimalna brzina 246 km/h
– penjanje 8.1 m/s
– maksimalni domet 680 km
– maksimalna visina 5.485 m

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene