Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Legendarni Defender u posebnom izdanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Land Rover je u čast ovog genijalnog vozila predstavio vrlo posebno izdanje - Defender XTech Special Edition.

Legendarni Land Rover Defender dobio je još grublji i agresivniji izgled a svi oni koji vole ovo spartansko vozilo s pravim terenskim pedigreom obožavati će Land Rover Defender Xtech Special Edition. Naravno, novi Defender nije toliko 'hardcore' kao što je bio u vremenima serije II i III, ali je na prvi pogled očigledno da ovo nije nikakav uglađeni Range Rover koji grubog terena nije nikada ni vidio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Dok kupcima nudi iste terenske sposobnosti koje pružaju osjećaj sigurnosti i samopouzdanja i na najzahtjevnijim terenima, Defender XTech ističe se u gomili i svojim novim ekskluzivnim bojama karoserije, 'Orkney Grey' sivom i upečatljivom 'Nara Bronze' bojom pijeska koje su dodatno naglašene kontrastnim vanjskim elementima u 'Santorini Black' crnoj boji koja prekriva krovište, lukove kotača, područje oko svjetlosnih sklopova, prednji zaštitni element ispod branika i bočne pragove.

Posebna 'DEFENDER' oznaka smjestila se iznad stražnjih LED svjetala dok su prednja svjetla, kao što smo već spomenuli, dodatno naglašena crnom pozadinom. Specifičan dizajn prednjeg kraja vozila dodatno je naglašen rešetkom hladnjaka u boji karoserije i natpisom Land Rover u sjajno crnim slovima koji krase prednji kraj poklopca motora.

Svojevrsna stepenica na stražnjem braniku olakšava ulazak, izlazak i unošenje tj. iznošenje prtljage i drugih predmeta dok vanjski izgled zaokružuju 16-inčni alu-naplatci u Gloss Black Saw Tooth dizajnu omotani MTR off-road gumama koji također jasno daju do znanja da se radi o punokrvnom terenskom vozilu.

Kožom presvučen interijer dodatno je naglašen kontrastnim elementima usklađenim s bojom karoserije te kontrastnim prošivima. Land Rover logo krasi prednje naslonjače za glavu dok tepisi nose ušiven Defender logo. Središnji greben također je vizualno usklađen s bojom karoserije.

XTech Special Edition dolazi s bogatim paketom standardne opreme u koji ulazi klima, središnje zaključavanje preko daljinskog upravljača te grijana sjedala i grijanje vjetrobranskih stakala.

Kupci će moći birati između Defender 90 Hard Top i Defender 110 Utility Wagon verzija dok je u ponudi i cijeli niz drugih standardnih opcija i dodataka s popisa dodatne opreme kojima se dodatno može povećati terenski potencijal i karakter ovog legendarnog terenca s pogonom na sva četiri kotača.

Pod poklopcem motora nalazi se 2.2-litreni dizelaš uparen s 6-stupanjskim ručnim mjenjačem što drugim riječima znači da se Defender i u ovom novom ruhu i dalje može pohvaliti s 360 Nm okretnog momenta što omogućava vuču i vožnju u svim uvjetima bez imalo muke. Maksimalna brzina iznosi 145 km/h a do stotke mu treba 15,8 sekundi. Masa vozila iznosi 2.505 kg.

Defender XTech Special Edition u prodaju kreće odmah pri početnoj cijeni u Engleskoj od 27.995 britanskih funti (35.500 eura). Nama je ovo definitivno najbolje terensko vozilo. E, da je ovo dati našim poznanicima Opcu i Aldi da ga isprobaju na Sljemenu ili Velebitu!

 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene