Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kako vam se dopada Lancia Delta HF Integrale za moderna vremena?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dizajner po imenu Angelo Granata iz talijanske regije Reggio Emilia udahnuo je novi život u Lanciu Delta HF Integrale s nekoliko doista zanimljivih digitalnih rendera.

Lancia Delta Integrale poznato je ime u svijetu automobila i ne treba nikakva posebna predstavljanja. Bilo bi apsolutno sjajno kad bi ponovno izašla nova, moderna Lancia Delta HF Integrale ali šanse za to su astronomski male u ovom trenutku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Unatoč tomu, dizajner nije odustao od svojih snova te je osmislio svoju vlastitu verziju suvremene Delte Integrale koja ostaje vjerna svojim korijenima u pogledu kompaktnih dimenzija i niske mase vozila ali i dizajnom sa svojim oštrim rubovima i sveopće agresivnim izgledom.

Granatina Lancia Delta Integrale zadržava svoj tradicionalan kockasti oblik kao i četiri okrugla svjetlosna sklopa na prednjem kraju te veliki detalj u obliku slova T na prednjoj rešetci koji podsjećaju na izvorni izgled i dizajn ove automobilske ikone. On svoju modernu inačicu Delte Integrale zamišlja kao hatcback s petora vrata s pomalo coupeovskim linijama a poput izvornog automobila i Granatina Delta zadržava kompaktne dimenzije.

Stražnji kraj širok je i nizak dok je dizajn svjetlosnih sklopova očigledno inspiriran izvornim automobilom dok je ipak izveden modernom LED tehnologijom.

Dizajner konceptne Delte Integrale kaže da bi automobil u teoriji mogao pogoniti FIAT-ov 1.75-litreni benzinski motor s turbo punjačem uparen s 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača.

►►►   VIDEO: Nova Lancia Stratos

Granata predviđa da bi automobil s takvom konfiguracijom mogao do stotke ubrzavati za 6.2 sekunde i postizati maksimalnu brzinu od oko 240 km/h, i to sve za početnu cijenu od oko 32.000 eura. Tako barem on tvrdi. A kad bi samo zamijenili motor s većom dvolitrenom jedinicom s četiri cilindra poput onoga iz Delte Integrale iz 90-ih godina, to bi doista bilo nešto...

Sve u svemu, kad bi Lancia ikada i počela razmatrati mogućnost uvođenja nove Delte Integrale za 21. stoljeće, veliko je pitanje kako bi ona izgledala i što bi se našlo pod haubom. Dizajner Angelo Granata ponudio je svoju viziju suvremene Delte Integrale a rezultati nisu uopće loši!

Pogledajte foto (render) galeriju pa se uvjerite sami!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene